Odp: CASE MX
Wojtas powiedz ile pali Ci case w pługu na hektar?
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » CASE MX
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wojtas powiedz ile pali Ci case w pługu na hektar?
Mx na silniku cumminsa powiem szczerze, ze dokładnie nie wiem, jedna ojciec jak zaleje do pełna to roboty przewali..... oszczędny to jest a i mocy nie brakuje.
A tato jakiego ma? Ropy ile wchodzi w kocioł?
Z tego co wyczytałem to silniki od najmniejszego do największego mają te samą pojemność.
120 na cwykły silnik 6 z turbo, zwykła rzędowa pompa i wtryski. wg danych koło 270l, ale tankuje ze 2 razy w tygodniu kiedy jedzie i prawie co dzień robi....
Grzesiu nie wiem jaką robotę robi ciągnikiem twój tato, ale steyr potrafi w dzień wyssać zbiornik paliwa przy ciężkiej robocie.
O oszczędnym perkinsie w fastraku nie wspomnę bo oszczędny nie jest....
aż muszę kiedyś zmobilizować go , żeby zmierzył dokładnie. Kiedyś przeliczał coś około 12l na hektar orki. zbiornika nie ma szans wydoić. Tak jak u mnie ford zbiornik 300l to nie ma opcji żeby poszło w jeden dzień.
Zbiornik ponad 200l ale 270 to przesada .. rzadko się zdarza że tankuje na pusty . w orce hmm pełen kocioł starczyło mi na 17.74ha zaorania i 2 razy uprawienia w zeszłym roku . w transporcie wychodzi mi od 5 do 10l na godzinę pracy warunek nie przekraczając 1800obr i prędkości 18 na godzinę ... droga szybciej nie pozwala , ogólnie zrobione nim już 4.3tys mtg w nie całe 3 lata ogólnie szukamy drugiego takiego tylko że 150 z miekiim przodem
te litry to z internetu podałem, bo sami też nie mierzyliśmy.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » CASE MX
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo