Temat: Co wzamian za Bizona zo56??
Witajcie. no jakw tytule co polecanie zakupić wzanian za zo56? No w sumie to jako "pomocnika" bo narazie nie jest planowana sprzedaż jego. Ziemi sporo ponad 130 + usług trochę świadczę +/- 70ha w tym że z tych moich hektarów odpada kukurydza, burak ziemniak no ale raczej chciałbym coś juz z możliwoscią "realną" zbioru kukurydzy. Już wiele koncepcji miałem i każda ma zwolenników jak i przeciwników. Ogólnie zalezy mi na kombajnie wydajniejszym DUŻO od zo56 też nie z "wielkim" hederem bo działek sporo małych by mozna było się "bujać" jak z zo56 z zapiętym hederem. Więc takie 5m to jest taka dla mnie taka liczba odpowiednia. Nie przeskakuje odrazu na wysoką pókę tylko w takich "rozsądnych" pieniądzach szukam. Najpierw myslałem nad Fortschrittami/ MDW 517, 524 525 itd. najgorsze dla mnie jest troszkę daleko do sklepu (najblizej Wiesiek w Postolicach 60 pare km) Ja wiem nie kupuje sie maszyny by ja naprawiać ale to też wazna sprawa wszczególnosci podczas sezonu. Druga myśl- I tu mam zawsze największe rozsterki... Zakup rodzimego Bizona dokłądniej BSa ale każdy cmoka jak mówie o nim tak samo jak cmokaja na FT Nie wspominam nawet o Gigancie bo pewno zaraz mnie zhejtują idąc dalej to Claas Dominator 106-107 itd no i również rozgladałem się za New Hollandem serii TX. Pytanie tutaj do was co na to ktoś mi powie.