Odp: Kukurydza Na Ziarno
Nasz kolega Sławek42 ma kolegę Michała, który wprowadza na rynek jakieś kozackie odmiany kukurydzy. Jak chcecie to mogę go zawołać na forum i niech się tłumaczy.
PIONEER?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 67 68 69 70 71 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nasz kolega Sławek42 ma kolegę Michała, który wprowadza na rynek jakieś kozackie odmiany kukurydzy. Jak chcecie to mogę go zawołać na forum i niech się tłumaczy.
PIONEER?
pioneer i masadur
Od maisadora bardzo dobrze znam gościa. Na Youtube filmy wstawiał firmowe pokazowe. Pajej kiedy miałeś tą fao 270? W tym roku? Czy rok temu? To że była długo zielona to nie koniecznie przez fao, mogło być za duże zawozenie N i jeszcze stosunkowo późne dokarmianie.
https://youtu.be/cHInI7b5Sr0
2 lata temu miałem. za dużo N raczej nie bo 200kg mocznika. zielona nie była tylko ziarno mokre
Też może kwestia odmiany. Nie tylko chodzi o fao ale też o inne cechy użytkowe danej odmiany.
A jakie z pionnera wam się sprawdzają? Mam przedstawiciela tej firmy nie daleko i może iść w tą firmę?
Andrzeju sąsiedzi mieli większość odmian z Procamu. ok 12 ton średnia. Sporo z Euralisu mieli
Od maisadora bardzo dobrze znam gościa. Na Youtube filmy wstawiał firmowe pokazowe. Pajej kiedy miałeś tą fao 270? W tym roku? Czy rok temu? To że była długo zielona to nie koniecznie przez fao, mogło być za duże zawozenie N i jeszcze stosunkowo późne dokarmianie.
https://youtu.be/cHInI7b5Sr0
Kogo z masa znasz?
Przemka Lipieckiego. Wcześniej robił w Timacu
od przedstawicieli w/w odmian już się muszę odpychać kijem bo zaczeli atak......
No teraz sezon w pełni na nasiona.
słupki słupki !!!i wypłaty!!! ruch w interesie musi być.
Ponoć jest presja ze strony kupujących, boimy się że lepszych odmian zabraknie i niektórych już nie ma.
Jest to prawdą bo dostałem już z hurtowni listę odmian które są niedostępne. Sam przez 8 dni wożąc pasze przy okazji zebrałem zamówienia na około 350 ha.
słupki słupki !!!i wypłaty!!! ruch w interesie musi być.
No a z czego wyliczyć handlowcom wypłatę, jak podstawą jest najniższa krajowa, a reszta to prowizja. Byłem przy tym jak handlowiec nakłaniał do zabiegu na grzyba T0 w pszenicy mimo iż wcześniej sprzedał na nią zaprawę Baytan.
hym... może jakis flint z syngenty, ja mam dość zimne gleby, może sie sprawdzi
Pajej zamów kilka odmian i porownasz sobie. Sam też tak robiłem. Jest kilka odmian które u mnie się dobrze nadają i co roku i tak coś nowego się bierze na próbę. To co u mnie dobrze się nadaje u Ciebie może być kompletnie do niczego
wiem, ale na 5ha nie poszaleje z ilością odmian. do 3 chciał się ograniczyć
Paczki po 50tys i możesz mieć 7 odmian.
Paczki po 50tys i możesz mieć 7 odmian.
. ale rada!!!! 7 odmian na 5 ha .???? ten co to będzie siał rozstroju nerwowego dostanie ...
Strony Poprzednia 1 … 67 68 69 70 71 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo