1,361

Odp: Kukurydza Na Ziarno

MAREKPE napisał/a:

Nasz kolega Sławek42 ma kolegę Michała, który wprowadza na rynek jakieś kozackie odmiany kukurydzy. Jak chcecie to mogę go zawołać na forum i niech się tłumaczy.

PIONEER?

mdw

1,362

pioneer i masadur

Leszek   dla kolegów'

1,363 Ostatnio edytowany przez Laszek (2018-11-28 00:03:11)

Od maisadora bardzo dobrze znam gościa. Na Youtube filmy wstawiał firmowe pokazowe. Pajej kiedy miałeś tą fao 270? W tym roku? Czy rok temu? To że była długo zielona to nie koniecznie przez fao, mogło być za duże zawozenie N i jeszcze stosunkowo późne dokarmianie.
https://youtu.be/cHInI7b5Sr0

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,364

2 lata temu miałem. za dużo N raczej nie bo 200kg mocznika. zielona nie była tylko ziarno mokre

Rolnik z powołania:-)

1,365

Też może kwestia odmiany. Nie tylko chodzi o fao ale też o inne cechy użytkowe danej odmiany.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,366

A jakie z pionnera wam się sprawdzają? Mam przedstawiciela tej firmy nie daleko i może iść w tą firmę?

1,367

Andrzeju sąsiedzi mieli większość odmian z Procamu. ok 12 ton średnia. Sporo z Euralisu mieli

1,368

Laszek napisał/a:

Od maisadora bardzo dobrze znam gościa. Na Youtube filmy wstawiał firmowe pokazowe. Pajej kiedy miałeś tą fao 270? W tym roku? Czy rok temu? To że była długo zielona to nie koniecznie przez fao, mogło być za duże zawozenie N i jeszcze stosunkowo późne dokarmianie.
https://youtu.be/cHInI7b5Sr0

Kogo z masa znasz?

1,369

Przemka Lipieckiego. Wcześniej robił w Timacu

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,370

od przedstawicieli w/w odmian już się muszę odpychać kijem bo zaczeli atak......

Leszek   dla kolegów'

1,371

No teraz sezon w pełni na nasiona.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,372

słupki słupki !!!i wypłaty!!! ruch w interesie musi być.

Leszek   dla kolegów'

1,373

Ponoć jest presja ze strony kupujących, boimy się że lepszych odmian zabraknie i niektórych już nie ma.

1,374

Jest to prawdą bo dostałem już z hurtowni listę odmian które są niedostępne. Sam przez 8 dni wożąc pasze przy okazji zebrałem zamówienia na około 350 ha.

1,375

sarast napisał/a:

słupki słupki !!!i wypłaty!!! ruch w interesie musi być.

No a z czego wyliczyć handlowcom wypłatę, jak podstawą jest najniższa krajowa, a reszta to prowizja. Byłem przy tym jak handlowiec nakłaniał do zabiegu na grzyba T0 w pszenicy mimo iż wcześniej sprzedał na nią zaprawę Baytan.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,376

hym... może jakis flint z syngenty, ja mam dość zimne gleby, może sie sprawdzi

1,377

Pajej zamów kilka odmian i porownasz sobie. Sam też tak robiłem. Jest kilka odmian które u mnie się dobrze nadają i co roku i tak coś nowego się bierze na próbę. To co u mnie dobrze się nadaje u Ciebie może być kompletnie do niczego

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,378

wiem, ale na 5ha nie poszaleje z ilością odmian. do 3 chciał się ograniczyć

1,379

Paczki po 50tys i możesz mieć 7 odmian.

1,380

damian9871 napisał/a:

Paczki po 50tys i możesz mieć 7 odmian.

. ale rada!!!! 7 odmian na 5 ha .????  ten co to będzie siał rozstroju nerwowego dostanie ...

Leszek   dla kolegów'