9,721

Odp: GG FORUMOWE

końcówka września albo początek października dogadywałem dzierżawę to sobie po prostu otworzyłem e-wniosek i pobrałem dane działki sprawdziłem ile uprawnego wg agencji  i ile ma działka. A do zakupu to jednak przed wizytą u notariusza  bym chciał jednak zobaczyć numer księgi wieczystej by sobie posprawdzać co tam popisane.

9,722

No Pajej jak masz taka kasę że działki kupujesz to kup sobie gps i po kłopocie. A wgląd do kw to swoją drogą żeby mieć pewność że nie bierze się z bonusem

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,723

co do KW to trzeba słuchać notariusza podszas odczytywania. zawsze czyta co jest w księgach zapisane. raz juz miałem sie wycofac

Rolnik z powołania:-)

9,724

GPS, kraczką , metrem . w razie wątpliwości geodeta bo potem jaja wychodzą  i kota w worku nie brać,,

Leszek   dla kolegów'

9,725

To co jest w KW jest nic nie warte ...... , nawet wypis z rejestru granic jest lipny .
Jeśli w granicach geodezyjnych w współrzędnych występuje prefix X to takie granice są niespójne i tylko wznowienie powie kto ma jaką ilość ha.
W zeszłym roku zniknęło mi 12 arów z ksiąg i rejestru bo geodeci po wojnie naliczaji z map planimetrem i takie kwiatki teraz wychodzą , a żeby było ciekawiej to fizycznie przybyło mi 20 arów na tej działce .

9,726

Najdokładniejsza http://www.muzeummelgiew.pl/2016/09/20/ … zy-fajtak/

mdw

9,727

ja na to mówię ręczny GPS. Mój ma stałą miarę 2m i jest składany.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

9,728

yokoslaw napisał/a:

Najdokładniejsza http://www.muzeummelgiew.pl/2016/09/20/ … zy-fajtak/

Kraczką u nas zwaną(':beer:', '');

Leszek   dla kolegów'

9,729

u mnie krokiewka

mdw

9,730

W Wiosce obok  chcieli scalić  grunty i nie doszło do tego bo na obrzeżu całej wioski  zgineło  prawie 1.5ha   
Można patrzeć poprzez geoportal ale geodeta jest pewniejszy ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

9,731

Tyle że geodeta czas zajmuje (z dwa miesiące) i nie każdemu sprzedającemu pasuje wydać kasę jeszcze przed sprzedażą.
A jak już kupować np. spadek gdzie 5 osób należy to dopiero problem z dogadaniem. Nie ma komu nawet często na ogłoszenie dać a co dopiero na pomiar. Zawsze trzy osoby są za trzy przeciw i dwie bez zdania (bo do rozwiązania sporu potrzeby jest jeszcze sołtys, proboszcz i prawnik).

Ci co pierwsi wyznaczają granice swoich działek mają jeszcze powierzchnie zgodne z dokumentacją dla tych co na końcu mierzą zwykle braknie kilka arów.

W temacie pomiarów:
Kosiłem kukurydzę u ludzi- mieli na końcu pola taki niby rów melioracyjny albo taka mała rzeczka w (każdym razie po oczyszczeniu było to szerokie na dole z 1m na górze z 4 metry głębokie z 2). Woda z tego czegoś zalewała pola i samorząd (bo to chyba ich własność była) zdecydował o przekopaniu wynajęli koparkę ale że nie mogła wszędzie wjechać to pokopała zawijasami przyszedł potem geodeta sporządzić dokumentację powykonawczą i przeniósł te zawijasy na mapę.  Teraz zamiast w miarę prostej granicy jaka była wcześniej mają malownicze półwyspy smile a teraz przy oczyszczaniu koparki trzymają się dokumentacji i nowego kształtu rzeki.

9,732

Nic nie pisałem mówiłem 13 tys tyle wyniósł mnie remont silnika w ursusie 1634 nie ruszany od nowości czyli od 1997 roku , zaczeło się od tulei puściła płyn do oleju i tak pociągnęło za sobą resztę czyli wszystkie zestawy, pompę olejowa wał głowica,i wiele innych

9,733

A ile mth miał wypracowane?

Kompletny noob w temacie Fortschitt

9,734

wał czy głowice wymieniałeś na nowe że tyle wyszło czy może oddałeś cały do zakładu i odebrałeś gotowy

9,735

Nabite miał 7000 tys robiliśmy sami z pomocą znajomego mechanika niestety n
musieliśmy kupić drugą głowice bo nasza była pęknięta i to największy koszt wiadomo tuleje wał korbowy panewki główne i wałek rozrządu turbo do regeneracji i inne pierdoły teraz
zobaczymy co to będzie naradzie chodzi dociera się

9,736

Wymieniłeś wszystko wiec będzie chodził smile

teraz kwota pasuje bo mi wychodziło ok 8 ale nie jestem na bieżąco z cenami.
głowicę nową wziąłeś czy używka i regeneracja?
wałek rozrządu uszkodzony że go regenerujesz? Pompe wtryskową rozumiem że też regenerowałeś.

9,737

No jak wałek rozrządu to blok zawiozłeś też na warsztat? Kilka lat temu jak jeszcze kosiłem 516 i wstawiliśmy silnik sw680 to z ciekawości pytałem o koszt kapitalnego remontu w zakładzie gdzie zawsze nam robią szlify wałów, głowice itd to wyłączyli mi 8 tyś. Fakt że to już będzie jakieś 8-9 lat.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,738 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2018-12-17 09:51:43)

W 2010r w motoremie za 6 bez turbo płaciłem 7,5tys, pompa olejowa nowa,wałek rozrządu nowy, wtryskowa sprawdzona, wodna nie ruszana, tłoki tuleje nowe reszta regeneracja, 6 mc gwarancji.

9,739

Słaba fotka bo na jasnym tle ale jest
https://www.facebook.com/photo.php?fbid … mp;theater

9,740

Myślę, że "epickie" to będzie właściwe określenie, brawo 😉

Kompletny noob w temacie Fortschitt