Odp: GG FORUMOWE
No to powrót do ciężkiej komuny .Chyba kupie sobie malucha jak TOM
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 488 489 490 491 492 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No to powrót do ciężkiej komuny .Chyba kupie sobie malucha jak TOM
w czasie wojny to dziadkom konie z wozem zarekwirowali . kwit na kolanie wypisał Oficer i po sprzęcie już się nie odnalazł . tak że jak by co to i tak wszystko zabiorą. ale to bardzo czarny scenariusz i nie realny. ale???? u nas też wszystkie terenowe młode i sam cięż. do ewidencji wpisali . głupota,!!(':crez:', '');
Może i innej beczki właśnie się zapisałem:
http://pol.wroclawmaraton.pl/pl/aktualn … ylwestrowa
chodzi mi cały czas jeszcze po głowie Crakovia maraton koniec kwietnia 2019r.
Nie wiem czy gratulować czy współczuć .
Nie wiem czy gratulować czy współczuć .
Wiesz bieganie to taka odskocznia od wszystkiego jest mega zmęczony ale pozytywnie takie ja mam odczucie.
:brawo::brawo::brawo::brawo:
Mi chodź o to że za bieganie jeszcze płacisz....
Ja tam biegam w robocie całkowicie za darmo 🤣
Panowie mam do was takie pytanie z cyklu przygotowania sprzętu do sezonu. Wyleciał mi olej z manometru w opryskiwaczu i pytanie jaki olej nalać i czy nalewa się go odkręcając zegar czy z góry ?
https://www.olx.pl/oferta/wal-oponowy-3 … xb6js.html czy taki wał nadawałby się do miga? musze zmienić na coś co lżej będzie się obracało. miałem robić, ale nie będę miał czasu i chcę kupić gotowy. docelowo myślałem o jakimś pierścieniowym dużej średnicy. Jak ten wał może sie sprawować, nie pcha się przed nim jak w packerze? no i czy wytrzyma duże obciażenie? Mam podwójny packer i i jak bardzo sucho lub bardzo mokro to zalepia sie, lub garnie. przez to porwałem je kilka razu i ciagnikowi ciężko.
grzesiek wspominałes kiedys że Twój brat robi ule se styroduru, podaj jak możesz do niego namiar, lub zapytaj ile ceni sobie za korpus wielkopolski
Wał zależy na jakie gleby z bryłami w glinie sobie nie poradzi....
A propos uli zamówiłem sobie wczoraj 5 tyś pszczółek murarek. Muszę im zrobić " rurki "
Są różne pomysły od trzciny przez specjalne formatki do rurek od napojów.... Ma ktoś jakieś doświadczenie?
Panowie mam do was takie pytanie z cyklu przygotowania sprzętu do sezonu. Wyleciał mi olej z manometru w opryskiwaczu i pytanie jaki olej nalać i czy nalewa się go odkręcając zegar czy z góry ?
Po co olej ? https://www.meraserw5.pl/sklep/manometry/gliceryna
Ja mam olej mixol bo był do niczego nie potrzebny. Kiedyś w starym opryskiwaczu miałem płyn hamulcowy i też działał tylko guma szybko parciała.
Odkręcasz zegar lejesz między gumkę a niego co tam masz i przykręcasz chyba że chcesz wymienić ten płyn co wskazówkę trzyma żeby nie drgała to się wyrzuca zegar i kupuje drugi
grzesiek wspominałes kiedys że Twój brat robi ule se styroduru, podaj jak możesz do niego namiar, lub zapytaj ile ceni sobie za korpus wielkopolski
W zeszłym roku robiłem i teraz za parę dni będę z bracholem bral się za robienie nadstawek (i ulików odkładowych) że styroduru. Styrodur + rama + klej + wkręty, farba itd = 20- 23 zl
Wał zależy na jakie gleby z bryłami w glinie sobie nie poradzi....
A propos uli zamówiłem sobie wczoraj 5 tyś pszczółek murarek. Muszę im zrobić " rurki "
Są różne pomysły od trzciny przez specjalne formatki do rurek od napojów.... Ma ktoś jakieś doświadczenie?
a nie lepsze pszczoły miodne? bedziesz miał zajecie a może i miodu obliżesz
Pajej napisał/a:grzesiek wspominałes kiedys że Twój brat robi ule se styroduru, podaj jak możesz do niego namiar, lub zapytaj ile ceni sobie za korpus wielkopolski
W zeszłym roku robiłem i teraz za parę dni będę z bracholem bral się za robienie nadstawek (i ulików odkładowych) że styroduru. Styrodur + rama + klej + wkręty, farba itd = 20- 23 zl
tylko ja potrzebuje pełne korpusy wielkopolskie, nie bawie sie w połówki. podlicz za ile jestes w stanie mi zrobic i sie dogadamy
W tym roku, nie robi na sprzedanie, nie ma czasu nawet dla siebie zrobić.
Ledwo zdążę że swoimi. Też nie zajmuję sie polnadstawkami, robię tylko całe korpusy na nadstawki. Gdzieś widziałem w internetach gotowe ramy drewniane, jak masz czas i czym pociąć Styrodur to do dzieła 😉
Pszczoły miodne są wybredne, a murarka jest "leniwa"
Wybredne pszczoły latają na to co im smakuje
Leniwe pszczoły nie latają dalej niż 400m od gniazda i nie wnikają czy coś jest smaczne czy nie ważne by było blisko.
No a dla mnie to jest ważne. Miodne będą na rzepaku a muraka w porzeczkach....
Ledwo zdążę że swoimi. Też nie zajmuję sie polnadstawkami, robię tylko całe korpusy na nadstawki. Gdzieś widziałem w internetach gotowe ramy drewniane, jak masz czas i czym pociąć Styrodur to do dzieła 😉
mi nie trzeba duzo 3-4 w zupełnosci wystarczą. na taka ilość to szkoda mi kombinowac, bo niemam czym ciąć styroduru
Strony Poprzednia 1 … 488 489 490 491 492 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo