9,781

Odp: GG FORUMOWE

No to powrót do ciężkiej komuny .Chyba kupie sobie malucha jak TOM

9,782 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-01-01 10:51:14)

w czasie wojny to dziadkom konie z wozem zarekwirowali   . kwit na kolanie wypisał Oficer i po  sprzęcie już się nie odnalazł . tak że jak by co to i tak wszystko zabiorą. ale to bardzo czarny scenariusz i nie realny. ale????  u nas też wszystkie terenowe młode i sam cięż. do ewidencji wpisali . głupota,!!(':crez:', '');

Leszek   dla kolegów'

9,783 Ostatnio edytowany przez Pietia (2019-01-01 13:02:39)

Może i innej beczki właśnie się zapisałem:

http://pol.wroclawmaraton.pl/pl/aktualn … ylwestrowa

chodzi mi cały czas jeszcze po głowie Crakovia maraton koniec kwietnia 2019r.

9,784

Nie wiem czy gratulować czy współczuć .

9,785

koseś napisał/a:

Nie wiem czy gratulować czy współczuć .

Wiesz bieganie to taka odskocznia od wszystkiego jest mega zmęczony ale pozytywnie takie ja mam odczucie.

:brawo::brawo::brawo::brawo:

9,786

Mi chodź o to że za bieganie jeszcze płacisz....
Ja tam biegam w robocie całkowicie za darmo 🤣

9,787

Panowie mam do was takie pytanie z cyklu przygotowania sprzętu do sezonu. Wyleciał mi olej z manometru w opryskiwaczu i pytanie jaki olej nalać i czy nalewa się go odkręcając zegar czy z góry ?

9,788

https://www.olx.pl/oferta/wal-oponowy-3 … xb6js.html czy taki wał nadawałby się do miga? musze zmienić na coś co lżej będzie się obracało. miałem robić, ale nie będę miał czasu i chcę kupić gotowy. docelowo myślałem o jakimś pierścieniowym dużej średnicy. Jak ten wał może sie sprawować, nie pcha się przed nim jak w packerze? no i czy wytrzyma duże obciażenie? Mam podwójny packer i i jak bardzo sucho lub bardzo mokro  to zalepia sie, lub garnie. przez to porwałem je kilka razu i ciagnikowi ciężko.

9,789

grzesiek wspominałes kiedys że Twój brat robi ule se styroduru, podaj jak możesz do niego namiar, lub zapytaj ile ceni sobie za korpus wielkopolski

Rolnik z powołania:-)

9,790

Wał zależy na jakie gleby z bryłami w glinie sobie nie poradzi....
A propos uli zamówiłem sobie wczoraj 5 tyś pszczółek murarek. Muszę im zrobić " rurki "
Są różne pomysły od trzciny przez specjalne formatki do rurek od napojów.... Ma ktoś jakieś doświadczenie?

9,791

Łukasz8468 napisał/a:

Panowie mam do was takie pytanie z cyklu przygotowania sprzętu do sezonu. Wyleciał mi olej z manometru w opryskiwaczu i pytanie jaki olej nalać i czy nalewa się go odkręcając zegar czy z góry ?

Po co olej ?  https://www.meraserw5.pl/sklep/manometry/gliceryna

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

9,792

Ja mam olej mixol bo był do niczego nie potrzebny. Kiedyś w starym opryskiwaczu miałem płyn hamulcowy i też działał tylko guma szybko parciała.

Łukasz8468 napisał/a:

Odkręcasz zegar lejesz między gumkę a niego co tam masz i przykręcasz chyba że chcesz wymienić ten płyn co wskazówkę trzyma żeby nie drgała to się wyrzuca zegar i kupuje drugi

9,793

Pajej napisał/a:

grzesiek wspominałes kiedys że Twój brat robi ule se styroduru, podaj jak możesz do niego namiar, lub zapytaj ile ceni sobie za korpus wielkopolski

W zeszłym roku robiłem i teraz za parę dni będę z bracholem bral  się za robienie nadstawek (i ulików odkładowych) że styroduru. Styrodur + rama + klej + wkręty, farba itd = 20- 23 zl

Kompletny noob w temacie Fortschitt

9,794

Krzysiek napisał/a:

Wał zależy na jakie gleby z bryłami w glinie sobie nie poradzi....
A propos uli zamówiłem sobie wczoraj 5 tyś pszczółek murarek. Muszę im zrobić " rurki "
Są różne pomysły od trzciny przez specjalne formatki do rurek od napojów.... Ma ktoś jakieś doświadczenie?

a nie lepsze pszczoły miodne? bedziesz miał zajecie a może i miodu obliżesz

9,795

szs napisał/a:
Pajej napisał/a:

W zeszłym roku robiłem i teraz za parę dni będę z bracholem bral  się za robienie nadstawek (i ulików odkładowych) że styroduru. Styrodur + rama + klej + wkręty, farba itd = 20- 23 zl

tylko ja potrzebuje pełne korpusy wielkopolskie, nie bawie sie w połówki. podlicz za ile jestes w stanie mi zrobic i sie dogadamy

9,796

W tym roku, nie robi na sprzedanie, nie ma czasu  nawet dla siebie zrobić.

9,797

Ledwo zdążę  że swoimi. Też nie zajmuję sie polnadstawkami, robię tylko całe korpusy na nadstawki. Gdzieś widziałem w internetach gotowe ramy drewniane, jak masz czas i czym pociąć Styrodur to  do dzieła 😉

9,798

Pszczoły miodne są wybredne, a murarka jest "leniwa"
Wybredne pszczoły latają na to co im smakuje
Leniwe pszczoły nie latają dalej niż 400m od gniazda i nie wnikają czy coś jest smaczne czy nie ważne by było blisko. 
No a dla mnie to jest ważne.  Miodne będą na rzepaku a muraka w porzeczkach....

9,799 Ostatnio edytowany przez Pajej (2019-01-05 22:33:27)

szs napisał/a:

Ledwo zdążę  że swoimi. Też nie zajmuję sie polnadstawkami, robię tylko całe korpusy na nadstawki. Gdzieś widziałem w internetach gotowe ramy drewniane, jak masz czas i czym pociąć Styrodur to  do dzieła 😉

mi nie trzeba duzo 3-4 w zupełnosci wystarczą. na taka ilość to szkoda mi kombinowac, bo niemam czym ciąć styroduru

9,800 Ostatnio edytowany przez szs (2019-01-05 22:36:32)

Gdybyście kupowali Styrodur z austrothermu to w tym roku straszny szajs sprzedają,
Jakąś trefną partie na chyba cała Polskę dostali
https://images91.fotosik.pl/101/39f941d2461c9b10.jpg

Różnica na grubości między środkiem a brzegami płyty wynosiła gdzieś 5mm (grubosc plyty 3cm)! 28 paczek do zwrotu 😕