Odp: MDW 525H kilka pytań
Zależy od roczników. 524 miały 2 typy. Stary i Nowy typ. Nowy dwa wyświetlacze ma
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » MDW 525H kilka pytań
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zależy od roczników. 524 miały 2 typy. Stary i Nowy typ. Nowy dwa wyświetlacze ma
No i te w okrągłej kabinie miały Lh Agro z którymi nie było już problemów bo te stare potrafią palić płytki
A te tuleje i wahacze na podsiewaczu są drogie w naprawie?
bez prasy nie wymienisz, u mnie chłodnica pociekła na dolnym zbiorniku, nowa nie osiągalna a tą nie wiem czy zreanimuje...
A nie myślałeś tam uderzyć? Przecież nie masz tam daleko tyle to ja mam do Wągrowca po części do e514, może by mieli właśnie tam
http://www.mdw-singwitz.de/
chopaki sprzawdzali mi kiedys i nie mieli.
u mnie chłodnica pociekła na dolnym zbiorniku, nowa nie osiągalna a tą nie wiem czy zreanimuje...
W mojej 512 też wypukało dziurkę nad śrubą mocującą chłodnicę od spodu dolnego zbiornika. Parę kilometrów od domu mam firmę ADROX gdzie chłopaki siedzą w metalu dowolnego koloru i załatali za 20 zł kolbą lutowniczą, cyną i łatką z ocynkowanej blachy.
Też mam fachmana. Ale nie wiem czy metalowy kołnierz zejdzie
Chłodnice myślę że da się naprawić. A ile one pala na godzinę? Chodzi o silnik volvo
Jasiuhonda jak mówić o spalaniu przy takiej suszy jaka była. Jak kombajn nie był obciążony. W normalnym roku będę mógł powiedzieć. Napewno wciąga na hektar więcej niż 4 cylindrowa Ifa. I nie ma co tego ukrywać. Ale dla mnie litr dwa roznicy to nic bo bardziej zależy mi podczas żniw na czasie niż na 10 złotych więcej ktore wydam na skoszenie kazdego 1 ha. Tuleje da się bez prasy osadzić. Bo ja moje ustawiałem bo nie były równo osadzone. Wystarczy trochę pomysłowości.
Co do chłodnicy to pasuje od 517 i mówiłem o tym w którymś wątku. Bądź regeneracja i spokój na kolejne 30 lat lecz kosztuje to 5 tysięcy.
No i te w okrągłej kabinie miały Lh Agro z którymi nie było już problemów bo te stare potrafią palić płytki
Jesteś pewien ? Ale takie lh agro z dyszkę kosztuje ;P jak padnie.
I swego czasu był tylko jeden na sprzedaż. Czy się pali czy nie zależy od tego jaką instalację masz.
Twierdze to na przykładzie obserwacji u mnie w rodzinie. Te nowsze to 4 sztuki i z żadnym nie było problemu
Może to się potwierdza bo parę sztuk Mdw oglądałem i tylko w obecnym to śmiga.
Oglądałem jednego i jutro mam po niego jechać. Czy to dobra decyzja to się okaże w żniwa.... Na ten rok zostaje 514 do pomocy bo wiadomo jak to jest z pierwszy sezon nowa maszyna
Jeśli to nie tajemnica to ogłoszenie jest gdzieś ?
Już się skończyło... Kombajn z okolic strzelina
przegladalem wlasnie ostatnio olxa i staly dwie 525 w okolicach 70 tys, wczoraj juz tylko jedno ogloszenie bylo i tak myslalem ze ktos wzial. choruje na takiego, no ale niestety budżet
Tak z ciekawości czemu one w porównaniu do innych forszy są takie drogie ? Farba tyle nie kosztuje więc ?
No trzymają się w cenie a te z okrągła kabina to już w ogóle
a jakie sa glowne roznice miedzy 524 a 525 oprocz lat produkcji i silnika? bo widze ze bebechy maja takie same, roznica w liczbie wytrzasaczy, ale powierzchnia wieksza w 524 niz 525?
Matey Przede wszystkim separator.(drugi bęben z drugim klepiskiem) Żmijka na podsiewaczu. Nie wiem jak z podajnikami jest.
Heder możesz mieć z schumacherem.
Wojtas To, że występowały z silnikami Perkinsa /Volvo a nie niezbyt udanym 6vd ify na pewno podbija cenę ... no i np hydrostacik którego nie było nawet w 524. Zaraz ktoś powie, że 516 i 517 tez miały hydrostaty a kosztują grosze.
514 z Perkinsem tez odstaje cenowo od zwykłych 514
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » MDW 525H kilka pytań
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo