Odp: MDW 525H kilka pytań
525 fajny w okrągłej kabinie, kuzyn miał i świetnie mu służył
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » MDW 525H kilka pytań
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
525 fajny w okrągłej kabinie, kuzyn miał i świetnie mu służył
Jak dla mnie kabina to tylko Kabina. Mam akwarium i nie narzekam. Jest cicho. A jak fundusze pozwolą to klime uruchomie
Widziałem na żywo niebieskiego Mdw 524H na hydrostacie i silniku ify 6vd turbo więc były na hydrostacie,lecz gość i tak zapłacił za niego 70 tysi.
To chyba ewenement na skalę światową albo jakaś przejsciówka lub inwencja twórcza
albo jakaś przeróbka, widziałem takie coś ale to był niebieski 524
No i mdw już w domu 7 godzin jazdy🙂
No to niech Ci służy jak najlepiej. Skąd w ogóle jesteś bo w profilu mało co masz wpisane
No to gratulacje i pociechy z nowej zabawki
Mój jechał 3.5 rok temu:D kierowcy aut zadowoleni nie byli... środkowym palce pozdrawiali mimo tego, że co miejscowość żeśmy puszczali bo był postój na zatoczce dla rozładowania ruchu.
Masz w swoim ogrzewanie ?
No i po takiej jeździe możesz nam się pochwalić ile pali na godzinę ;P
W ogóle wziąłeś hydrostat czy zwykły ?
Ja też gratuluję zakupu. Dobry przegląd przedżniwny zrób i będzie wymiatać. Ja ze swojego jestem zadowolony.
Dzięki bardzo oby smigal bez awari🙂 jestem z poludnia wlkp okolice Kepna. Kupiłem na hydro z silnikiem volvo heder schumaher. Jest w nim trochę do roboty ale do żniw jest czas.
Za ile udało się Ci go wyrwać ? to zaspokoje moja ciekawość. U Ciebie silnik jest też taki zielony ?
Silnik jest zielony. Dałem 60 ale trochę roboty przy nim...
Ja dałem 63. Możesz znaleźć mój wątek i jest tam parę informacji. Jest czas na dłubanie. Do żniw kupa czasu.
Pociechy z nabytku
albo jakaś przeróbka, widziałem takie coś ale to był niebieski 524
Tak to był niebieski,chyba ostatni wypust 524.
Piotrek jak byś mógł napisać mniej więcej jak ustawiasz kombajn na rzepak i na zboże i na jakich sitach kosisz? Głównie chodzi mi o wiatr bo w 514 nie ma licznika obrotów ustawia się na czuja...
Podaj Maila, wyślę Ci "fabryczne" ustawienia na start. Wiatr pamiętam, że mialem +- 1150 na zboża. I 980 na rzepak. A potem tylko obserwacja jak czysci i ile gubi bo sam się uczę. A sita masz tam żaluzje aczłowiek na ten sezon do rzepaku będę robić normalne dolne otworowe jak było 512.
A na koniec każdego gatunku zboża otwieram na maksa sita i daje na maksa wiatr (1500 wykręca na moim zdechlym pasku). I ino kurzawa za kombajnem a przeważnie pięknie czyste sita się robią.
jasiu.honda@wp.pl to mój email. Dzięki za rady ja mam dolne sita wymienne przez to się pytam jaki wymiar....
Może Yoko podpowie. Chyba, że też ma żaluzje
Będzie podobnie jak w 514 tylko że tam mam fasolkowe a tu okrągłe. A masz silnik Volvo?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » MDW 525H kilka pytań
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo