Odp: MDW 525H kilka pytań
Tak. Mam Volvo. Filtry pasują HiFi. Niedrogie a dobre
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » MDW 525H kilka pytań
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak. Mam Volvo. Filtry pasują HiFi. Niedrogie a dobre
A jakie masz obroty ustawione? Ja mam 2000 jak gas na Maxa wydaje mi się że za mało...
Tego nie podpowiem bo akurat ten czujnik mam padnięty. Ale uruchomię to i powiem
Oglądałem filmiki na YouTube to kosili na niecałych 2200, ale nie wiem jakie silniki. Zapomniałem że mam do niego instrukcje obsługi zobaczę może tam coś mądrego pisze🙂
Jak masz instrukcje to tam w zasadzie większość jest napisana. Nawet rozmiary pasów i opis kontrolek i błedów
Jutro ja przejrzę bo została w kombajnie...
Hydrostat ładnie wyrywa do przodu Tobie ? mój to solidnie idzie
Nie mam porównania ale wydaje się że jest wszystko ok ładnie przyspiesza.... No i wygoda nie myślałem że będzie taka różnica do zwykłej skrzyni.🙂
ja na rzepak zakładam otworowe okrągłe, obroty mam 2200.
Kosiłeś Yoko na żaluzji rzepak ? Czy od początku na stałym otworowym ? Bo mój to tak sobie na żaluzji czysci. Zboże w porządku ale rzepak mógłby lepiej dlatego mówiłem, że sito będę robić bądź szukać.
I w ogóle powiesz mi jak to dolne wyciągnąć ?
no dojscie jest paskudne, odkrecasz gorne i luzujesz z klamr, podwieszasz je do góry i odrkecasz dolne , luzujesz prowadznice sita, przywiązujesz sznurek i ciągniesz na otworowym niby czysciej...
Tez mi się tak wydaje. 512 czyściła rzepak lepiej ale trudno mówić o czyszczeniu jak brak wydajności był... kombajn Nie równomiernie obciążony. Im lepiej do zbiornika lecialo tym czyściej. Ale powiedziałem sobie ze będzie sito extra do rzepaku.
Też tak myślałem że 2200 obrotów. Gość ostatnio kosil ostropest może dlatego obniżył obroty zeby zejść na mlocarni...
raczej coś z linką masz nie tak, ja musze u siebie w tym roku wariator od wiatru wymienić bo juz skonczony mam
Linka się nieraz blokuje więc może o nią chodź... W 524 tez mialem problem z linka
To ja Wam się przyznam, że nie wiedziałem jak zgasić mdw xD przyjechaliśmy sobie o 21 w grudniu na podwórko. Kombajn został schowany pod dach. I długi czas się zastanawialiśmy jak go zgasić. Nikomu nie przyszło do głowy żeby kluczyk na 0 dać. Dziś wstyd o tym mówić. Ale tak było. Moja linka od gazu też w jednym miejscu złamana bo ją poprzednikowi pas złapał jak spadl i "klinuje".
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » MDW 525H kilka pytań
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo