Odp: massey ferguson opinie
To dopiero teraz to naprawiłeś ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » massey ferguson opinie
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Elektrozawór ż-z jest na dole bloku elektrozaworów i najprędzej się zasyfi. Jeśli po wyczyszczeniu będzie "chwile" dobrze, a później znowu się przytnie to należałoby poszukać przyczyny produkcji opiłków w skrzyni- najczęściej są to zużyte już tarcze hamulcowe, bo wtedy po dupie dostaje pompa hydrauliczna, łożyska itd...
Potwierdzam.w moim aresie tez potrafi tak zrobic ale tak jak pisze sarast po chwili jest ok.
Jaki sciagacz?przeciez tam jak wkrecisz sruby w te gwinty piasta sama sie rozejdzie
Potwierdzam.w moim aresie tez potrafi tak zrobic ale tak jak pisze sarast po chwili jest ok.
Jaki sciagacz?przeciez tam jak wkrecisz sruby w te gwinty piasta sama sie rozejdzie
I tu zmylka nie ma nagwintowanych otworow , i dla tego sciagacz ten typ tak ma.
No tak wiosna przeleciala troche sie uspokoiło potem bylo lato to goraco potem jesien czasu malo i zima zimno az w koncu wczoraj 30 min i rozebrane z sciagaczem , nie jest na placu jedynym traktorem to i cisnienia nie bylo, olej pilnowalem,karcher pod reka i jakos przelecialo.starosc.
Przemo widzę że jesteś w temacie. Masz jakiegoś mf? Bo w opisie coś masz skromnie. Jak możesz to opisz czy miałeś z nim jakieś inne przygody
koseś napisał/a:To dopiero teraz to naprawiłeś ?
No tak wiosna przeleciala troche sie uspokoiło potem bylo lato to goraco potem jesien czasu malo i zima zimno az w koncu wczoraj 30 min i rozebrane z sciagaczem , nie jest na placu jedynym traktorem to i cisnienia nie bylo, olej pilnowalem,karcher pod reka i jakos przelecialo.starosc.
Oj nie taki stary, do 60-tki jeszcze z 4 lataci brakuje
Przemo widzę że jesteś w temacie. Masz jakiegoś mf? Bo w opisie coś masz skromnie. Jak możesz to opisz czy miałeś z nim jakieś inne przygody
Mam dwa: 3125 i 3630 obydwa mają skrzynie 16x16 czyli jeden półbieg, nie kupuj takiego ze skrzynią A/B (zmiana A/B jest w dźwigni od rewersu). W 3125 robiłem skrzynie, zabolało wtedy... Ciągnik był sprowadzony, chodził chyba 2 lata, siadła skrzynia, po rozebraniu widok "nasi tu byli" -dojrzałem tam uszczelniacze made in poland.
3630 chodzi narazie bezawaryjnie już 2 rok.
A jak jest skrzynia A B to wtedy jest tak jak by miał biegi pełzające?
Raczej uważam że skrzynia 16x16 powinna wystarczyć, dynashift też niekoniecznie. A powiedz co konkretnie robiłeś w tej skrzyni i ile ten ból wyniósł? Skąd jesteś tak dokładniej w Wlkp?
A-B to wg mnie jakiś taki jeszcze półbieg tylko zmieniany na postoju, pełzające raczej nie. W skrzyni rozsypał się koszyk od półbiegu (ktoś go źle poskładał) a od tego łożyska, wałek rewersu i chyba jakiś tryb przy okazi zmieniłem, koszty części ok 10tyś (5 koła dałem za kosz speedshift) +olej i filtr, robota samemu z kumplem. Wlkp okolice Koźmina, Krotoszyna.
A-B w czasie jazdy można zmieniać
Teoretycznie tak bo przełożenie to posiada synchronizator ale jest to przerzucane przez siłownik hydrauliczny w ułamku sekundy, tylko ciekawe czy skrzynia wytrzyma takie zmienianie na dłuższą metę przy większych prędkościach? A potem słyszy się że te Mf-y mają takie awaryjne skrzynie albo nie chce jeździc na zakresie A albo B lub urwało widełki A-B ... Przełożenie żółw-zając też jest zsynhronizowane i przerzucane siłownikiem hydraulicznym a zmiana może się odbyć przy prędkości do 2 km/h-o ile jest sprawny komp.
ja tak cały czas jeżdze i nic sie nie urwało
Jakiego masz mf-a?
5465 jak w opisie
Nie no Yoko my tu mówimy o seriach 3xxx z lat 80-90tych myślę, że Twój ma A-B na pewno już to jakoś inaczej rozwiązane.
Nie masz czasami na myśli dynashiftu ABCD?
ja mam zwykłą skrzynie ,,wajchatronic,, z C,D to chyba sie nazywa pawershift, pólbiegi zmieniam w czasie jazdy i pod obciązeniem a zólw zając na postoju.
Ty na pewno masz nowszą skrzynię, ile masz półbiegów? 1 czy 4 ABCD? Stare mają:
4 biegi+ żółw-zając+ 1 półbieg elektrohydrauliczny (speedshift)+ rewers przód tył mechaniczny=skrzynia 16x16
4 biegi+ żółw-zając+ 1 półbieg elektrohydrauliczny (speedshift)+ rewers przód tył mechaniczny z dwoma zakresami A-B=skrzynia 32x32
4 biegi+ żółw-zając+ 4 półbiegi elektrohydrauliczne (dynashift)+ rewers przód tył mechaniczny=skrzynia 32x32
cos jak ta pierwsza zakresy C i D ale rewers juz elektrohydrauliczny
Tak myślałem, nowsza skrzynia.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » massey ferguson opinie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo