Odp: Stop wyzyskowi rolników - protest.
Gdzieś kiedyś czytałem że USA jak chciało podnieść ceny zbóż o topili całe statki ,a nie dali na przykład do Afryki bo tam głód.
W Brazylii kawę palą (utylizują) gdy jest nadprodukcja i spada cena
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Stop wyzyskowi rolników - protest.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdzieś kiedyś czytałem że USA jak chciało podnieść ceny zbóż o topili całe statki ,a nie dali na przykład do Afryki bo tam głód.
W Brazylii kawę palą (utylizują) gdy jest nadprodukcja i spada cena
I to jest właśnie chore... Jeśli na świecie żywności jest za dość to dlaczego tyle ludzi umiera z głodu...
To norma bo jest coś takiego jak popyt i podaż ....
Kraje opec też zmniejszają wydobycie jak ceny ropy spadają . A żywność trzeba wyprodukować i to generuje koszty , dlatego ją się sprzedaje a nie rozdaje ! Jak chcecie rozdawać licząc na potencjalnych kupców to już zaczynajcie i życzę powodzenia w biznesie .....
To norma bo jest coś takiego jak popyt i podaż ....
Kraje opec też zmniejszają wydobycie jak ceny ropy spadają . A żywność trzeba wyprodukować i to generuje koszty , dlatego ją się sprzedaje a nie rozdaje ! Jak chcecie rozdawać licząc na potencjalnych kupców to już zaczynajcie i życzę powodzenia w biznesie .....
:brawo::brawo::brawo:
koseś napisał/a:To norma bo jest coś takiego jak popyt i podaż ....
Kraje opec też zmniejszają wydobycie jak ceny ropy spadają . A żywność trzeba wyprodukować i to generuje koszty , dlatego ją się sprzedaje a nie rozdaje ! Jak chcecie rozdawać licząc na potencjalnych kupców to już zaczynajcie i życzę powodzenia w biznesie .....:brawo::brawo::brawo:
Nie macie racji, na tym sukces w handlu polega "pierwsza działka za darmo"
To dobre ale po kiełbasie albo jabłkach jednak odloty nie te.
Andrzeju święta racja ale czy diler z Olsztyna pojedzie do stolicy i tam rozdać pierwsze działki na zachętę? U siebie gdzie ma sieć sprzedaży to tak ale po cholerę pchać się tam gdzie nic nie zarobi no może poza kulką w łeb od konkurencji? 🤣🤣
Bo rozdawać trzeba kiełbasę z jadem kiełbasianych odloty gwarantowane.
hehe to taka dla panów w sejmie. chociaż oni już i tak maja dużo jadu w sobie
I tyle nawojowali ze teraz ich ściągają jak pospolitych przestępców
http://www.policja.waw.pl/pl/dzialania- … osoby.html
szkoda chłopów . myślę że nikt ich nie rozpozna !!! przykre bo Kołodziejczyka i organizatorów nie ścigają tylko rolników. do dupy....
Dokładnie, szkoda chłopów, dali się wkręcić młokosowi.
Zobaczycie że ich namierzą ... albo jakaś swinia , zazdrosny sąsiad zakapuje.
Dlatego od początku mi te protesty nie pasowały, a palenie opon w mieście na skrzyżowaniu to prostactwo i jeśli by mi tak rozpalili na drodze we wsi to w mordę organizator by zarobił!
za bardzo z kodem mi sie zaczeło kojarzyć dlatego opuscił mnie entuzjazm w związku z tą formacją najprawdopodobniej ,,sponsorowanej,,
mi to teraz bardziej do prezesa pasuje jak się uda to dla mnie chwała a jak nie to przecież nie ja to robiłem, kiedyś przecież od kogoś się uczył, a co na to kołdziejczak weźmie winę na siebie czy schowa głowę w piasek, i jeszcze podpuszcza tymi słowami ze nie są przygotowani na takie sytuacje, coraz mniej mi się podoba, chłopaków szkoda
Chłopy będą oglądać niebo w kratkę a Kołodziejczyk niedługo będzie sobie tańcował z gwiazdami na polsacie...
Kołodziejczykowi postawili zarzuty, ale nie przyznaje się do winy dziś w radiu mówili
Dajcie mi człowieka A ja mu zarzuty znajdę ...
Tak kiedyś władza ludowa mówiła.
Coś się zmieniło poza nazwą jedynej słusznej partii i jej prezesa?
Dajcie mi człowieka A ja mu zarzuty znajdę ...
Coś się zmieniło poza nazwą jedynej słusznej partii i jej prezesa?
Uważaj komuchu co piszesz ! tęsknisz za''przyjaciółmi ''ze wschodu ?
koseś napisał/a:Dajcie mi człowieka A ja mu zarzuty znajdę ...
Coś się zmieniło poza nazwą jedynej słusznej partii i jej prezesa?Uważaj komuchu co piszesz ! tęsknisz za''przyjaciółmi ''ze wschodu ?
tomek gdzieś ty był jak cie nie było
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Stop wyzyskowi rolników - protest.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo