Odp: GG FORUMOWE
Na zgagę ocet jabłkowy, najlepiej własnej produkcji. Daj swój namiar na PW to Ci wyślę. Mam duży zapas.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 500 501 502 503 504 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na zgagę ocet jabłkowy, najlepiej własnej produkcji. Daj swój namiar na PW to Ci wyślę. Mam duży zapas.
Mi pomogło mleczko alugastrin , parę lat temu męczyła mnie przez dobry tydzień bez przerwy ,po mleczku już takie drastyczne objawy nie wróciły.
Albo ocet z dzikiej róży. Jak stoję na rynku z jajami to obok stoi czasem taki znachor i różne ciekawe rzeczy ma własnej produkcji. Kiedyś wysmarkałem przy nim nos w chusteczkę a on do mnie co masz katar? Wyciąga tabake z mentolem i mówi się sztachnij. Kataru brak, nos drążny. Od tego czasu mam tabake w razie kataru
Ja Emanera 20g. Lek nowej generacji nie rozwala żołądka. Polecam jedna kapsułka rano i spokój. Lekarz wpisze. Poz.
Zgaga nie bierze się z niczego najprawdopodobniej to objaw stanu zapalnego żołądka. Po gastroskopii dostałem leki i po miesiącu jak reką odjął , od trzech lat mam spokój.
Panowie wy o zdrowiu a ja trochę zmienię temat a mianowicie kupiłem ciągnik fiat 880 bez przedniego napędu no i mam pękniętą jedną opinie z przodu 750 R18 i mam takie pytanie czy jest jakiś sposób aby dobrać felgę ale szerszą i może być niższa? Uważam że na szerszej feldze i oponie lepiej by się jeździło tym traktorem. Czy felgi są jakoś znormalizowane? Nie wiecie od czego mógłbym dobrać taką felgę?
Rozstaw szpilek i średnica piasty na początek a potem odsunięcie (ET) i dobierzemy coś
Jo pomierzyć rozstaw szpile, otworu centralnego i odległości od płaszczyzny zwrotnicy od powierzchni piasty ( by opona nie tarła ) i szukać felg. Duży wybór ma pronar robią tego sporo parę lat temu zamawiałem prosto od nich nie robili problemów
jak będzie problem z dobraniem , to trzeba ze starej felgi wyciąć środek i wspawać do takiego koła jak się chce i pewnie za małe pieniądze jakieś koła od np stara 66 się dostanie
od 912 lub jakieś 20"
Ale według mnie do takiego sprzętu to szerokie kółka z dużym balonem.
TO co ma oryginalnie 912 to też jakieś nieporozumienie
Kiedyś planowałem takie do mf 255 https://www.olx.pl/oferta/kolo-kola-kpl … 4ecd7117a6
Te standardowe z 912 nie będzie szersze. Z tego Krzyśka linku były stosowane też w 912 i jak będą na piastę pasować to można kupić nową felgę a oponę dobrać wg potrzeb.
Ale według mnie do takiego sprzętu to szerokie kółka z dużym balonem.
TO co ma oryginalnie 912 to też jakieś nieporozumienie
Kiedyś planowałem takie do mf 255 https://www.olx.pl/oferta/kolo-kola-kpl … 4ecd7117a6
20" od 912 mam przy 360 ze wspomaganiem i jest ok,
912 ma 18 z stara660 i fajnie się jeździ zwłaszcza po łąkach.
Panowie Co mogą zrobić za pooranie TUZ ??
Dzięki panowie za podpowiedzi. Tak do takiego trakora takie felgi to nieporozumienie. Mam blisko pronara to popytam jak z felgami u nich.
kilka słów o tym ile pali mój zetor forterra 110
Jak w innym wątku pisałem wziąłem w dzierżawę 21ha z czego 18 w jednym kawałku i 2 kawałki po 1,5ha ale wszystko miedza w miedzę. Dojazd z gospodarstwa ok 4km w jedną stronę. Ziemia nie ruszona po rzepaku i zrobiłem 3 przejazdy z różnymi maszynami:
1. Talerzówka agro-masz 3 metry ok 16cm głęboko. Całość robiłem 14 godzin z przerwą na leżakowanie na trawce i obiad. Spaliłem 175 litrów
- 12,5 litra na godzinę
- 8,33 litra na hektar
- 1,5 hektara na godzinę
2. Bronowanie. Brony 5 zawieszane na zębie 20. Całość zrobiłem w 5 godzi 30 min spalając 58 litrów
- 10,54 litra na godzinę
- 2,76 litra na hektar
- 3,82 hektara na godzinę
3. Siew agregatem biernym z siewnikiem 3m. Całość robiłem 12,5 godziny i spaliłem 92 litry
- 7,36 litra na godzinę
- 4,38 litra na hektar
- 1,68 hektara na godzinę
Obroty w żadnej pracy nie przekraczały 1800, a przy siewie 1600. Ja jestem zadowolony.
ps: pomiar zrobiony bardzo rzetelnie co do minuty i co do litra.
Jest ktoś z okolic Świdwina może?
Kurde tak teraz patrzę a jechałem dziś Grzegorz przez Twoją miejscowość ;p
Ja jestem i jak wrażenia
Przez moja miejscowość?
Strony Poprzednia 1 … 500 501 502 503 504 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo