10,021

Odp: GG FORUMOWE

Na zgagę ocet jabłkowy, najlepiej własnej produkcji. Daj swój namiar na PW to Ci wyślę. Mam duży zapas.

10,022

Mi pomogło mleczko alugastrin , parę lat temu męczyła mnie przez dobry tydzień bez przerwy ,po mleczku już takie drastyczne objawy nie wróciły.

10,023

sławek 42 napisał/a:

Na zgagę ocet jabłkowy, najlepiej własnej produkcji. Daj swój namiar na PW to Ci wyślę. Mam duży zapas.

Albo ocet z dzikiej róży. Jak stoję na rynku z jajami to obok stoi czasem taki znachor i różne ciekawe rzeczy ma własnej produkcji. Kiedyś wysmarkałem przy nim nos w chusteczkę a on do mnie co masz katar? Wyciąga tabake z mentolem i mówi się sztachnij. Kataru brak, nos drążny. Od tego czasu mam tabake w razie kataru

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,024

Ja Emanera 20g. Lek nowej generacji nie rozwala żołądka. Polecam jedna kapsułka rano i spokój. Lekarz wpisze. Poz.

Leszek   dla kolegów'

10,025

Zgaga nie  bierze się z niczego najprawdopodobniej to objaw stanu zapalnego żołądka. Po gastroskopii dostałem leki i po miesiącu jak reką odjął , od trzech lat mam spokój.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

10,026

Panowie wy o zdrowiu a ja trochę zmienię temat a mianowicie kupiłem ciągnik fiat 880 bez przedniego napędu  no i mam pękniętą jedną opinie z przodu 750 R18 i mam takie pytanie czy jest jakiś sposób aby dobrać felgę ale szerszą i może być niższa? Uważam że na szerszej feldze i oponie lepiej by się jeździło tym traktorem. Czy felgi są jakoś znormalizowane? Nie wiecie od czego mógłbym dobrać taką felgę?

10,027

Rozstaw szpilek i średnica piasty na początek a potem odsunięcie (ET) i dobierzemy coś

10,028

Jo pomierzyć rozstaw szpile, otworu centralnego i odległości od płaszczyzny zwrotnicy od powierzchni piasty  ( by opona nie tarła ) i szukać  felg.  Duży wybór ma pronar robią tego sporo parę lat temu zamawiałem prosto od nich nie robili problemów

10,029

jak będzie problem z dobraniem , to trzeba ze starej felgi wyciąć środek i wspawać do takiego koła jak się chce i pewnie za małe pieniądze jakieś koła od np stara 66 się dostanie

10,030

od 912 lub jakieś 20"

10,031

Ale według mnie do takiego sprzętu to szerokie kółka z dużym balonem.
TO co ma oryginalnie 912 to też jakieś nieporozumienie
Kiedyś planowałem takie do mf 255 https://www.olx.pl/oferta/kolo-kola-kpl … 4ecd7117a6

10,032

Te standardowe z 912 nie będzie szersze. Z tego Krzyśka linku były stosowane też w 912 i jak będą na piastę pasować to można kupić nową felgę a oponę dobrać wg potrzeb.

10,033

Krzysiek napisał/a:

Ale według mnie do takiego sprzętu to szerokie kółka z dużym balonem.
TO co ma oryginalnie 912 to też jakieś nieporozumienie
Kiedyś planowałem takie do mf 255 https://www.olx.pl/oferta/kolo-kola-kpl … 4ecd7117a6

20" od 912 mam przy 360 ze wspomaganiem i jest ok,

10,034

912 ma 18 z stara660 i fajnie się jeździ  zwłaszcza po łąkach.

10,035

Panowie Co mogą zrobić za pooranie TUZ ??

10,036

Dzięki panowie za podpowiedzi. Tak do takiego trakora takie felgi to nieporozumienie. Mam blisko pronara to popytam jak z felgami u nich.

10,037

kilka słów o tym ile pali mój zetor forterra 110
Jak w innym wątku pisałem wziąłem w dzierżawę 21ha z czego 18 w jednym kawałku i 2 kawałki po 1,5ha ale wszystko miedza w miedzę. Dojazd z gospodarstwa ok 4km w jedną stronę. Ziemia nie ruszona po rzepaku i zrobiłem 3 przejazdy z różnymi maszynami:

1. Talerzówka agro-masz 3 metry ok 16cm głęboko. Całość robiłem 14 godzin z przerwą na leżakowanie na trawce i obiad. Spaliłem 175 litrów
- 12,5 litra na godzinę
- 8,33 litra na hektar
- 1,5 hektara na godzinę

2. Bronowanie. Brony 5 zawieszane na zębie 20. Całość zrobiłem w 5 godzi 30 min spalając 58 litrów
- 10,54 litra na godzinę
- 2,76 litra na hektar
- 3,82 hektara na godzinę

3. Siew agregatem biernym z siewnikiem 3m. Całość robiłem 12,5 godziny i spaliłem 92 litry
- 7,36 litra na godzinę
- 4,38 litra na hektar
- 1,68 hektara na godzinę

Obroty w żadnej pracy nie przekraczały 1800, a przy siewie 1600. Ja jestem zadowolony.

ps: pomiar zrobiony bardzo rzetelnie co do minuty i co do litra.

gg 5118068

10,038

Jest ktoś z okolic Świdwina może?

Kurde tak teraz patrzę a jechałem dziś Grzegorz przez Twoją miejscowość ;p

10,039 Ostatnio edytowany przez marcin (2019-04-04 07:49:14)

Ja jestem i jak wrażenia

10,040

Przez moja miejscowość?