221

Odp: Stop wyzyskowi rolników - protest.

Krzysiek napisał/a:

Ale mnie rozbawiłeś......  a na zachodzie nie ma takich asów jak u nas co zaorzą wszystko co jest do zaorania?  Uwierz są. Bez dopłat dadzą radę... Jeden rzuci ziemię a trzech się będzie o nią biło... jedyne co spanie to cena czynszu dzierżawnego....

Dokładnie, a jak przyjedzie taki z kołem do wulkanizatora, to zaśnie na kupie opon że dobudzić go trudno będzie. Byłem latem świadkiem takiej hecy big_smile

222

Ktoś będzie jutro na placu Zawiszy w stolicy?

223

https://www.youtube.com/watch?v=u9CPNYG7Qgw

224

Byłbym skłonny nawet dorzucić się do składki żeby sens tej wypowiedzi i zobrazowania sytuacji rolników znalazły się w jakimś spocie w TV . Obrazki z pryzmowania i kompostowania kapusty jabłek itp oraz sposób walki z ASF ( za dzikami wstawiali się wszyscy z miast a wet i nasz rząd zamiast dzików kasował trzodę.  ) trochę by dotarło.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

225 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-04-02 18:51:46)

Więcej opon tym razem ?? oj już się warszawiaki cieszą.i ze zrozumieniem zniosą korki....bo rozumieją ciężką dole rolników,i będą się solidaryzować tak samo jak rodzice w zamkniętych szkołach w strajkach nauczycieli......  .

Leszek   dla kolegów'

226

Brak solidarności z Agrounią wynika stąd, że majątki liderów AGROUNI przez lata były budowane na taniej sile roboczej biednych ludzi ze wsi. Gdy przyszło płacić stawki rynkowe, ogrodnicy i sadownicy którzy od lat odżegnywali się od rolników, nagle zostali pokrzywdzonymi przez los rolnikami.. Podobnie nauczyciele szukają h do de bo Prześledziłem wszystkie oświadczenia radnych gminnych w moim powiecie i nie brakuje tam nauczycieli. Przeciętnie w oświadczeniu majątkowym nauczyciele deklarują ponad 60 000 brutto z jednej umowy o pracę, to krzywda czy prowokacja. Sprawdźcie oświadczenia radnych nauczycieli w swojej okolicy i dajcie znać jak to wygląda u was. Moja wychowawczyni z podstawówki która niebawem przejdzie na emeryturę w 2016 zarobiła 63 000 brutto

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

227

Marek wystarczy spojrzeć na parking gdzie nauczyciele parkują... Renault talisman, audi Q7 itd. Kiedyś owszem stał maluch, polonez. Swiat idzie do przodu. Rolnicy końmi już nie robią i jak pracują fajnym traktorem to jest be i podobnie z nauczycielami. W tym wszystkim jeden tekst mnie śmieszy, podwyżka mniej jak 1000zl to nie podwyżka

E 516 na części
Telefon 695 076 269

228

MAREKPE napisał/a:

Brak solidarności z Agrounią wynika stąd, że majątki liderów AGROUNI przez lata były budowane na taniej sile roboczej biednych ludzi ze wsi. Gdy przyszło płacić stawki rynkowe, ogrodnicy i sadownicy którzy od lat odżegnywali się od rolników, nagle zostali pokrzywdzonymi przez los rolnikami.. Podobnie nauczyciele szukają h do de bo Prześledziłem wszystkie oświadczenia radnych gminnych w moim powiecie i nie brakuje tam nauczycieli. Przeciętnie w oświadczeniu majątkowym nauczyciele deklarują ponad 60 000 brutto z jednej umowy o pracę, to krzywda czy prowokacja. Sprawdźcie oświadczenia radnych nauczycieli w swojej okolicy i dajcie znać jak to wygląda u was. Moja wychowawczyni z podstawówki która niebawem przejdzie na emeryturę w 2016 zarobiła 63 000 brutto

Sąsiadka jest nauczycielką i teściowa siostry. żadna się nie przyzna ile zarabia ale widzę na jakim poziomie żyją

Rolnik z powołania:-)

229

Moja żonka uczy angielskiego i teraz uczy w 3szkołach wychodzi jej 2800 a przez wiele lat na poczatku uczyła za900zł stopniowo coraz więcej. Wynagrodzenie wzrosło przede wszystkim że ma teraz więcej godzin. Powiem szczerze, że młodzi nauczyciele przynajmniej u mnie to oni nie myśla strajkować, a najwięcej szumu robia stare wygi, co wypłatę maja od4.5k w górę.... Starzy nauczyciele maja jakieś poustrojowe dodatki, dlatego pensje maja wyższe. Jednak uważam, że nie powinni płakać.

230

W naszej szkole dyrektor jest właściwą osobą na tym stanowisku. Jako że jest i najstarszy, pogroził palcem mówiąc "jak wam zrobię strajk w czasie egzaminów" Jako że syn właśnie będzie je miał, dyrektor złapał u mnie dodatkowego +

231

Grzegorz89 napisał/a:

Moja żonka uczy angielskiego i teraz uczy w 3szkołach wychodzi jej 2800 a przez wiele lat na poczatku uczyła za900zł stopniowo coraz więcej. Wynagrodzenie wzrosło przede wszystkim że ma teraz więcej godzin. Powiem szczerze, że młodzi nauczyciele przynajmniej u mnie to oni nie myśla strajkować, a najwięcej szumu robia stare wygi, co wypłatę maja od4.5k w górę.... Starzy nauczyciele maja jakieś poustrojowe dodatki, dlatego pensje maja wyższe. Jednak uważam, że nie powinni płakać.

tyle jej wychodzi netto, brutto? i ile ma etatu?

232

na rękę pełny etat

233

No a ja miałem propozycję pracy w zakładzie produkujący papier toaletowy i ręczniki. Praca to załadunek makulatury ładowarką teleskopową, załadunek na auta widlakiem towaru i praca na taśmie. System pracy 4 zmianowy. Zamiany z innymi pracownikami to szefostwa nie interesuje, jak się dogadamy tak jest. Na rękę na początek 2900. Oczywiście pełen legal

E 516 na części
Telefon 695 076 269

234

Lechu może warto spróbować. na 4 zmiany może dałbyś radę

235

Gdyby nie kury to już bym tam robił od stycznia. I ziemię obrobic to żaden problem. No ale zwiekszyłem stadko kur a to też trzeba dopilnować, jaja rozwieźć itd.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

236

Właśnie ręce mi opadły.  Wróciłem z  Warszawy nałaziłem się po niej  a Wy tu o nauczycielach pier**l..... Wasza najgorsza krytyka dzisiejszego strajku była by lepsza od piedolenia o nauczycielach w wątku o wyzysku rolników.

237

No a co tam było w Warszawie? Jakieś konkrety?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

238

Konkrety?  Nie mam głowy idę spać od 2.30 na nogach 9 godzin za kółkiem....

239

Na letnich już jechałeś, czy jeszcze na zimówkach ?

240

Laszek napisał/a:

No a ja miałem propozycję pracy w zakładzie produkujący papier toaletowy i ręczniki. Praca to załadunek makulatury ładowarką teleskopową, załadunek na auta widlakiem towaru i praca na taśmie. System pracy 4 zmianowy. Zamiany z innymi pracownikami to szefostwa nie interesuje, jak się dogadamy tak jest. Na rękę na początek 2900. Oczywiście pełen legal

4 zmiany??? jak to wygląda?