Odp: Gruber vs talerzówka
i zaprzężone 240 kucy...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Gruber vs talerzówka
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
i zaprzężone 240 kucy...
a ja myślałem, ze po świętach bedziecie bardziej pozytywnie patrzyli
Tak tylko Zobacz że praktycznie słoma ścięta że ino tylko po niej wspomnienia ... .. daj temu resztek pożniwnych to zobaczymy
no racja, tak tylko chciałem podyskutować, było coś takiego tylko, że miało z przodu jeden wałek talerzówki. CIekawi mnie jakby to się u mnie sprawdzało.
Mnie ta brona łopatkowa nie przekonuje chociaż coś tam zdziała
https://www.youtube.com/watch?v=2CEaxNoG0mY
W tej kukurydzy to jakieś nieporozumienie....
Patrząc z perspektywy działania tej brony na glebę to robi dobrą robotę bo łopatki mają lepszy dostęp do ziemi przez gęstą kukurydzianą słomę niż talerze.
Dzis pierwszy wyjazd gruberem po orce zimowej pod marchew na 0k 45 cm ciagnik szedł 9km/h Na 20 cm mysle że ok 15 bede śmigał a na 10 to ford będzie za duży
Dzis pierwszy wyjazd gruberem po orce zimowej pod marchew na 0k 45 cm ciagnik szedł 9km/h Na 20 cm mysle że ok 15 bede śmigał a na 10 to ford będzie za duży
To ile ty nmas złap pokaz ten agregat
45 cm i 9 km !!!!!!!!!!!!!!
Spoko spoko, zapcha się, wyżej dupy nie podskoczysz.
Pajej napisał/a:Dzis pierwszy wyjazd gruberem po orce zimowej pod marchew na 0k 45 cm ciagnik szedł 9km/h Na 20 cm mysle że ok 15 bede śmigał a na 10 to ford będzie za duży
To ile ty nmas złap pokaz ten agregat
45 cm i 9 km !!!!!!!!!!!!!!
7 łap redlice sercowe. Robie tak głęboko żeby marchewka miało pulchną glebe.
Co do zapychania się to tylko ten wał "ala talerzówka" pchał się ale dlatego że nie było regulacji żeby go podnieść. pokombinowałem i jest prawie ok
Dobre 😅 Pajej ja nie wiem jakie Ty masz ziemie. Na taką głębokość i z taką prędkością. Kamieni też nie masz ? Czy to jakaś prowokacja
Ja też tego nie rozumiem... 7 łap, na 45 cm i 9 km/h?
w podkarpackiem inna miara jest .. a spalanie mniejsze jak u zoraka :stu: pewnie
Blisko wschodniej granicy to już jak u ruskich , wszystko większe
Pronar 1523 z 7 łapami na wąskim dłucie na 25 ma co robić max to 8-10 km. Pajaj pisał ze po orce ziemia pulchniejsza ale ta prędkość to jakaś niedorzeczność.
45cm po co wał z tyłu jak ramą włókujesz
rama jest na wyskości 60 cm więc ok 20 cm zapasu więc nie włóujuje. Jak jade to całe redlice sa w ziemi. co do głebokości to sam jestem w szoku że na tyle pociagnie. chyba że mam miarke od ruskich i ma kiepska skale. Dodam że kamieni nie mam
Lepiej jak głębosz
Głębokość pracy liczy się względem nieruszonej ziemi a nie tego co jest w maszynie, pod maszyną albo za nią.... czyli max 30
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Gruber vs talerzówka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo