241

Odp: Wiosna 2019

niedawno to pojęcie względne

Rolnik z powołania:-)

242

Piotrek widzisz sąsiada? Nie piłem a mam z tym problem.....

243

Nie widzę Krzysiek bo kurzawa nie z tej ziemii..Ale widzę jak komuś zabrało plandeki latają po polach niedaleko.
mi już  3 dni temu wypaliło żyto, rzepak i pszenicę na VI klasach. Szykuje się kolejny za*ebisty rok

Siły na zamiary zmierz....

244

http://i66.tinypic.com/33jmiqu.jpg

Przed 10-tą u mnie zaczęła się burza piaskowa. Przed chwilą wróciłem od kolegi czasami widoczność na 20 m

245

To widzę że nie tylko ja nie widzę sąsiadów przez piach wink Zasiałem na jesieni nową łąkę od trzech dni uschnięta inne uprawy bez szału ale jeszcze nie usychają a do końca tygodnia zero deszczu a dalej nie wiadomo sad

246

niebo zrobiło sie pomarańczowe od piachu...

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

247

no słyszałem w radiu jak o tym mówili, nie ciekawie się robi jak już takie burze się u nas robią, jak tak dalej będzie to pewnie bez studni na polu się nie obejdzie

248

To to wszystko chuj! U sąsiada w lesie zwarcie pod drutami i las płonie. Ledwie zdążyli ugasić a jakieś 2 km dalej kolejny las się pali ale to już taki konkretny kompleks, samoloty cały radę. A koło południa dwie wioski dalej zapalił się tartak i cale zabudowania łącznie z domem. Po drugiej stronie ulicy krowy padły od dymu. 35 jednostek strażackich było żeby gasić i zabezpieczać resztę wioski bo ogień niósł się szybciej jak przez światłowód. Normalnie koniec świata, ale na szczęście nieco ustało

E 516 na części
Telefon 695 076 269

249

U mnie normalnie armagiedon piasek wszędzie nic nie widać, przez dwa miechy z dachu 70m naleciało do beczki 300l wody.Na iiib przy orce rwały się bryły po pół metra.

250

Dziś też u mojego sasiada spalił się garaż i poddasze domu. Jego nie było w domu a my ratowaliśmy co się dało, a myślałem już że nie da się tego uratować. Masakra co to za żywioł. szkoda kolegi. wiatr wiał taki, że dosłownie 15minut i nie było jak podejść..

251

sfera napisał/a:

U mnie normalnie armagiedon piasek wszędzie nic nie widać, przez dwa miechy z dachu 70m naleciało do beczki 300l wody.Na iiib przy orce rwały się bryły po pół metra.

Byłem dzisiaj w Inowrocławiu to świata nie było widać momentami

E 516 na części
Telefon 695 076 269

252

Ze Szczecina wracam padało dosyć ostro kałuże były dosyć u mnie kropi a dziś w koło się paliło kilka kompleksów leśnych tak że ciekawie

253

Nie ma co marudzić .... za miesiąc ktoś napisze że z opryskiwaczem w pole nie może wjechać bo błoto....

254

Za miesiąc to chyba Randapować niedobitki będziemy na tych polach Krzysiek.

255

Ja zdecydowanie wolę mokry rok bo wtedy to nawet i na moich piachach mam zadowalające plony a z tym, że nie idzie ujechac  to raczej nie problem bo pola są dość podrenowane.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

256

A w moich stronach suchy rok to bogaty rok.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

257

3 litry nakapało a w piątek 25 stopni prognoza....

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

258

U mnie na niedzielę coś sie zapowiada,ale to jeszcze 4 razy coś sie odmieni w tej prognozie.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

259

Laszek napisał/a:

A koło południa dwie wioski dalej zapalił się tartak i cale zabudowania łącznie z domem. Po drugiej stronie ulicy krowy padły od dymu. 35 jednostek strażackich było żeby gasić i zabezpieczać resztę wioski bo ogień niósł się szybciej jak przez światłowód. Normalnie koniec świata, ale na szczęście nieco ustało

Daleko masz do tego Brzostowa ?

260

Jak przez las to z 5-6 km. A co?

E 516 na części
Telefon 695 076 269