Odp: Wiosna 2019
niedawno to pojęcie względne
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
niedawno to pojęcie względne
Piotrek widzisz sąsiada? Nie piłem a mam z tym problem.....
Nie widzę Krzysiek bo kurzawa nie z tej ziemii..Ale widzę jak komuś zabrało plandeki latają po polach niedaleko.
mi już 3 dni temu wypaliło żyto, rzepak i pszenicę na VI klasach. Szykuje się kolejny za*ebisty rok
Przed 10-tą u mnie zaczęła się burza piaskowa. Przed chwilą wróciłem od kolegi czasami widoczność na 20 m
To widzę że nie tylko ja nie widzę sąsiadów przez piach Zasiałem na jesieni nową łąkę od trzech dni uschnięta inne uprawy bez szału ale jeszcze nie usychają a do końca tygodnia zero deszczu a dalej nie wiadomo
niebo zrobiło sie pomarańczowe od piachu...
no słyszałem w radiu jak o tym mówili, nie ciekawie się robi jak już takie burze się u nas robią, jak tak dalej będzie to pewnie bez studni na polu się nie obejdzie
To to wszystko chuj! U sąsiada w lesie zwarcie pod drutami i las płonie. Ledwie zdążyli ugasić a jakieś 2 km dalej kolejny las się pali ale to już taki konkretny kompleks, samoloty cały radę. A koło południa dwie wioski dalej zapalił się tartak i cale zabudowania łącznie z domem. Po drugiej stronie ulicy krowy padły od dymu. 35 jednostek strażackich było żeby gasić i zabezpieczać resztę wioski bo ogień niósł się szybciej jak przez światłowód. Normalnie koniec świata, ale na szczęście nieco ustało
U mnie normalnie armagiedon piasek wszędzie nic nie widać, przez dwa miechy z dachu 70m naleciało do beczki 300l wody.Na iiib przy orce rwały się bryły po pół metra.
Dziś też u mojego sasiada spalił się garaż i poddasze domu. Jego nie było w domu a my ratowaliśmy co się dało, a myślałem już że nie da się tego uratować. Masakra co to za żywioł. szkoda kolegi. wiatr wiał taki, że dosłownie 15minut i nie było jak podejść..
U mnie normalnie armagiedon piasek wszędzie nic nie widać, przez dwa miechy z dachu 70m naleciało do beczki 300l wody.Na iiib przy orce rwały się bryły po pół metra.
Byłem dzisiaj w Inowrocławiu to świata nie było widać momentami
Ze Szczecina wracam padało dosyć ostro kałuże były dosyć u mnie kropi a dziś w koło się paliło kilka kompleksów leśnych tak że ciekawie
Nie ma co marudzić .... za miesiąc ktoś napisze że z opryskiwaczem w pole nie może wjechać bo błoto....
Za miesiąc to chyba Randapować niedobitki będziemy na tych polach Krzysiek.
Ja zdecydowanie wolę mokry rok bo wtedy to nawet i na moich piachach mam zadowalające plony a z tym, że nie idzie ujechac to raczej nie problem bo pola są dość podrenowane.
A w moich stronach suchy rok to bogaty rok.
3 litry nakapało a w piątek 25 stopni prognoza....
U mnie na niedzielę coś sie zapowiada,ale to jeszcze 4 razy coś sie odmieni w tej prognozie.
A koło południa dwie wioski dalej zapalił się tartak i cale zabudowania łącznie z domem. Po drugiej stronie ulicy krowy padły od dymu. 35 jednostek strażackich było żeby gasić i zabezpieczać resztę wioski bo ogień niósł się szybciej jak przez światłowód. Normalnie koniec świata, ale na szczęście nieco ustało
Daleko masz do tego Brzostowa ?
Jak przez las to z 5-6 km. A co?
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo