Temat: Class Compact 30
Witam. ma ktoś takie cudo? Kupiłem w zeszłym roku. Skosiłem 15 ha . Ale mam pewne pytania
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Class Compact 30
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. ma ktoś takie cudo? Kupiłem w zeszłym roku. Skosiłem 15 ha . Ale mam pewne pytania
sąsiad ma takiego na kilku hektarowym gospodrstwie
No ja mam 15 ornej, w zeszłym roku trafił się blisko to kupiłem dałem 9 tys. Jedna awaria urwane mocowanie podsiewacza chyba były śruby luźno i wyrwało
Ja miałem claasa comet z hederem 2,2 m, nieco starszy model ale z sieczkarnią, fajny mały i lekki jak się zakopał to nie było problemu. Bardzo dobrze czyścił i młócił, za to szerokość robocza za mała, kosiłem 10ha w dwa tygodnie nieraz, a 512 wiadomo max dwa dni
znajomy ma copmpkta 30 od długiego czasu ja jakos tym kosi. pomyka po polu jak mały samochodzik, mnie wyprzedza, tylko w forszaju inna szerokość
Ja miałem claasa comet z hederem 2,2 m, nieco starszy model ale z sieczkarnią, fajny mały i lekki jak się zakopał to nie było problemu. Bardzo dobrze czyścił i młócił, za to szerokość robocza za mała, kosiłem 10ha w dwa tygodnie nieraz, a 512 wiadomo max dwa dni
No mi jako pierwsze kroki na kombajnie średnia wyszła 0,7 ha na godz. Dodam że nigdy wcześniej nie siedziałem za sterami pszenica średnia 5 t/ha a mieszanka 3,5. Też mam sieczkarnie dopiero w tym roku będę używał i to w zycie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Class Compact 30
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo