10,101

Odp: GG FORUMOWE

Była rocznicz 15 lat w UE. jak myslicie jak wygladałoby polskie rolnictwo gdybysmy nie weszli do UE?

Rolnik z powołania:-)

10,102

Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem....
Zamiast fendów były by belarusy,

10,103

Czyli w 2004 weszliśmy tak? No to przed wejściem do UE znajomy z sąsiedniej wioski kupił nowego belarusa 1221 i dał za niego 100tys. Taka była wtedy cena. I też niewiele wcześniej u Henia kupili kilka sztuk nowych jd 6210 i cena była pamiętam nieco ponad 100 tyś. Słabszy był ale nie dużo droższy wcale.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,104

Można narzekać. I pewno nie bez racji ale bilans 15 lat w UE zdecydowanie na duży plus. I trzeba dbać o to żeby żadne oszołomy nas z UE nie wypchneły. To moja opinia i myślę że nie jestem w tym myśleniu sam. Pozd.

Leszek   dla kolegów'

10,105

Grzegorz89 napisał/a:

Ma Ktoś może numer do Yokoslawa? potrzebowałbym te dysze do opryskiwacza ni chu chu nie ma od kogo kupić....

Rozmawiałem z nim rano miał się odezwać do ciebie. Jak coś to daj znać to nr tel podeślę. Pozd

Leszek   dla kolegów'

10,106

Już mam tylko już późno, jutro drydnę. Powie mi Ktoś kto podesłał mi na tel Jego numer bo zmieniłem tel  zapisałbym sobie. tongue

10,107

jestem juz smile 693808420

mdw

10,108

To byłem ja

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,109

Dzięki chłopaki jutro zadzwonię.

10,110

Moim zdaniem, potrafili byśmy sobie poradzić sami bez ue, skoro ma przyjść taki moment że mamy więcej wkładać jak wybierać to wystarczyło by żeby nasi rządzący zamiast dawac do ue kasę odrazu dysponowali na rolnictwo itp. Unia by była dobra ale nie w tym kształcie wystarczy sobie zobaczyć jak tam wyglądają głosowania, są filmy europosła Sośnierza na ten temat.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

10,111

Napewno ziemia byłaby tańsza, sprzet rolniczy też. Mysle że więcej chemi byłoby do dyspozycji, tylko zastanawiam sie jak z cenami na produkty rolne

Rolnik z powołania:-)

10,112

Działa wam jakaś wyszukiwarka środków ochrony roślin? Albo co można zastosować na bylicę w pszenicy jarej.

10,113

Czy u Was jest podobnie ? Trawa do połowy kolana i strzela w kłos.

gg 5118068

10,114

Kupkówka jeszcze kłosów nie ma ale za trzy dni pewnie będą. A wysokość zależy ile wody znalazła jest taka do kolan smile  i taka do kostek sad

10,115

No z trawą porażka. Wczoraj jednemu gościowi zbierałem żyto na kiche. 2,3 ha i dało 10 pełnych samozbierek.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,116

Skoro jęczmień  już zapylony to nie ma się co trawie dziwić

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,117

Oglądał ktoś wczoraj premierę "Tylko nie mów nikomu"? Jak wasze wrażenia?Po tym filmie do końca straciłem jakie kolwiek zaufanie do księży, a to w jaki bezczelny sposób traktowali swoje ofiary jest już nie do pomyślenia.Jednak jest to jedna wielka czarna mafia która nie ma nic wspólnego z wiarą.

10,118

Nie oglądałem. Oglądałem tylko klera i no i cóż.  Pokazał prawdę i tyle.  Nie wiem czemu było oburzenie....

10,119

Możesz zobaczyć na YT.

10,120

dla mnie temat czarnej mafii już dawno się zamknął  i  nie chodzę przez nich do kościoła  bo nie będę  wysłuchiwał ich kłamstw z ambony,  kościół to biznes jak każdy inny i nic więcej, ale to każdego indywidualna sprawa