Odp: GG FORUMOWE
Była rocznicz 15 lat w UE. jak myslicie jak wygladałoby polskie rolnictwo gdybysmy nie weszli do UE?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 504 505 506 507 508 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Była rocznicz 15 lat w UE. jak myslicie jak wygladałoby polskie rolnictwo gdybysmy nie weszli do UE?
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem....
Zamiast fendów były by belarusy,
Czyli w 2004 weszliśmy tak? No to przed wejściem do UE znajomy z sąsiedniej wioski kupił nowego belarusa 1221 i dał za niego 100tys. Taka była wtedy cena. I też niewiele wcześniej u Henia kupili kilka sztuk nowych jd 6210 i cena była pamiętam nieco ponad 100 tyś. Słabszy był ale nie dużo droższy wcale.
Można narzekać. I pewno nie bez racji ale bilans 15 lat w UE zdecydowanie na duży plus. I trzeba dbać o to żeby żadne oszołomy nas z UE nie wypchneły. To moja opinia i myślę że nie jestem w tym myśleniu sam. Pozd.
Ma Ktoś może numer do Yokoslawa? potrzebowałbym te dysze do opryskiwacza ni chu chu nie ma od kogo kupić....
Rozmawiałem z nim rano miał się odezwać do ciebie. Jak coś to daj znać to nr tel podeślę. Pozd
Już mam tylko już późno, jutro drydnę. Powie mi Ktoś kto podesłał mi na tel Jego numer bo zmieniłem tel zapisałbym sobie.
jestem juz 693808420
To byłem ja
Dzięki chłopaki jutro zadzwonię.
Moim zdaniem, potrafili byśmy sobie poradzić sami bez ue, skoro ma przyjść taki moment że mamy więcej wkładać jak wybierać to wystarczyło by żeby nasi rządzący zamiast dawac do ue kasę odrazu dysponowali na rolnictwo itp. Unia by była dobra ale nie w tym kształcie wystarczy sobie zobaczyć jak tam wyglądają głosowania, są filmy europosła Sośnierza na ten temat.
Napewno ziemia byłaby tańsza, sprzet rolniczy też. Mysle że więcej chemi byłoby do dyspozycji, tylko zastanawiam sie jak z cenami na produkty rolne
Działa wam jakaś wyszukiwarka środków ochrony roślin? Albo co można zastosować na bylicę w pszenicy jarej.
Czy u Was jest podobnie ? Trawa do połowy kolana i strzela w kłos.
Kupkówka jeszcze kłosów nie ma ale za trzy dni pewnie będą. A wysokość zależy ile wody znalazła jest taka do kolan i taka do kostek
No z trawą porażka. Wczoraj jednemu gościowi zbierałem żyto na kiche. 2,3 ha i dało 10 pełnych samozbierek.
Skoro jęczmień już zapylony to nie ma się co trawie dziwić
Oglądał ktoś wczoraj premierę "Tylko nie mów nikomu"? Jak wasze wrażenia?Po tym filmie do końca straciłem jakie kolwiek zaufanie do księży, a to w jaki bezczelny sposób traktowali swoje ofiary jest już nie do pomyślenia.Jednak jest to jedna wielka czarna mafia która nie ma nic wspólnego z wiarą.
Nie oglądałem. Oglądałem tylko klera i no i cóż. Pokazał prawdę i tyle. Nie wiem czemu było oburzenie....
Możesz zobaczyć na YT.
dla mnie temat czarnej mafii już dawno się zamknął i nie chodzę przez nich do kościoła bo nie będę wysłuchiwał ich kłamstw z ambony, kościół to biznes jak każdy inny i nic więcej, ale to każdego indywidualna sprawa
Strony Poprzednia 1 … 504 505 506 507 508 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo