Odp: Czujnik do czegoś?
w pokrywie filtra na zbiorniku oleju przykręcanej na 4 śrubki m 8 czytaj uważnie było to już napisane
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Czujnik do czegoś?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
w pokrywie filtra na zbiorniku oleju przykręcanej na 4 śrubki m 8 czytaj uważnie było to już napisane
Czy ktoś mi podopowie gdzie w 323 jest ten mostek diodowy bo dzisiaj siedziałem pół wieczoru i go nie znalazłem. Kontrolki od ciśnienia skrzyni i silnika są odłączone... jak szedłem za kontrolką od ciśnienia powietrza do hamulców to doszedłem do elektrozaworów i tam się ślad "urywał"....
Poza tym z przodu ciągnika który przewód jest od czujnika powietrza? Są 3 nie znane mi bliżej: brązowo-biały, czerwono-zielony i niebiesko-czerwony??
o ile dobrze pamietam to kontorlka od cisnienia a raczej czujnik snajduje sie przy butli od strony gdzie wychodza przewody do rozprowadzania powietrza tam jest taki czujnik ten czujnik znajduje sie od strony kola tylnego pod akumulatorem a co do kontorlki od cisnienia skrzyni i silnika tez mam odlaczone i narazie niepodejmuje sie szukania tego
przynjmniej u mnie czujnik zapchania filtra powietrza jest na brązowym kablu z tego co zauważyłem brązowy w forszu to masa
Ale sam brązowy? Bo zarówno do filtra powietrza jak i filtra w skrzyni biegów dochodzą dwa przewody (braz zmasowania tych czujników) i jeden z nich to właśnie brązowy-masa.. który jest podczepiony gdzieś w pobliżu pod obudowe...
Dodano:
No i znalazłem ten mostek diodowy po całej sobocie spędzonej w ciągniku i pod ciągnikiem.... u mnie znajduje się on zaraz za listwą z elektrozaworami... wygląda jak przerywacz kierunków od c-330.. z 5 wyjściami....
Do czego jest czujnik widniejący na zdjęciu i do czego powinien być podpięty
tego kabelka co ci brakuje to dochodzi do czujnika zapchania filtra ale umnie ten czujnik tez niejest podłaczony
Witam.mam pytanie bo szukam na forum i niemogę znaleść jak powinien być podpięty czujnik zapchania filtra powietrza w zt 303 do jakiej kontrolki na desce i czy przy odpaleniu ciągnika powinien sie świecic
Jak świeci się po odpaleniu silnika to znaczy ,że filtr zapchany.
Dzięki.
Tylko do jakiej kontrolki powinien być podpięty bo na desce są 3 kontrolki jedna jest od oleju
od zapchania filtra powietrza jest osobna kontrolka a od zapchania filtra hydrauliki i silnika była w liczniku
mowa o zt 323
Mi chodzi o zt 303 do licznika raczej nie bo tam sa kontrolki od akumulatora kierunków i świateł.
to musi być osobna kontrolka sterowana masą dajesz plus do kontrolki a minus idzie do czujnika i drugi pin w czujniku do masy ciągnika jak filtr się zapcha on wtedy ma podciśnienie i się załącza
nie zależnie czy to zt 323 czy 303 w lkt i w zetorze jest tak samo a i w fendt tez tak ma
Dzięki za pomoc.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Czujnik do czegoś?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo