61

Odp: Forum umrze śmiercią naturalną

przecież forum może funkcjonować pod dwiema nazwami: fortschritt-forum.pl jak i ifa-forum.pl Opłata za domenę nie jest wysoka i trzeba utrzymać obie. Robimy przekierowanie z pierwszej nazwy na drugą i który adres byśmy nie wpisali otworzy się forum. Rozwiązanie dla rolników jak i szerszego grona korzystających z silników ifa.

gg 5118068

62

ja jestem już zapisany na seminarium TAP w poznaniu

63

Może jeszcze ktoś chętny spotkamy się na kawie po wykładzie

64

Piotr  jedziesz sam czy masz już wspólnika?

65

Paweł na razie sam  zapraszam.

66

androl napisał/a:

No cóż, PiotrK martwi się o nasze IQ, trochę to smutne nawet dla kogoś kto już szóstą dychę pędzi sad ...

Przecież to nie ma kompletnie żadnego znaczenia jakie kto ma IQ i którą dychę już pędzi :nie_wiem: Chodziło mi o to, ze sam wyraz "Fortschritt" jest dość trudny do napisania, a w dobie powszechnej miniaturyzacji i wszechobecnych autokorektorów, prawidłowe jego napisanie może być dodatkowo utrudnione. Sam wiem to dobrze po sobie big_smile Zresztą nie ma co zakłamywać rzeczywistości, wystarczy spojrzeć na różnego rodzaju ogłoszenia, gdzie widać jak ludzie potrafią to napisać. No ale mniejsza z tym....

Jeśli chodzi o ten adres to faktycznie, zorak ma rację. Ja chciałem po roku zrezygnować z jednej domeny, ale może jednak lepiej będzie pozostać przy obu tych nazwach. Jak ktoś ma jakąś inną propozycję, to proszę tu pisać.

Pozostaje jeszcze kwestia silnika forum? Jaki najlepszy? Pozostajemy przy tym co jest czy przechodzimy na jakiś bardziej popularny typu PhpBB, MyBB? Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia?

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

67

Najlepszy silnik? hmm  6 VD 14,5/12 ?

68 Ostatnio edytowany przez zorak (2015-11-26 10:05:05)

PiotrK napisał/a:

Pozostaje jeszcze kwestia silnika forum? Jaki najlepszy? Pozostajemy przy tym co jest czy przechodzimy na jakiś bardziej popularny typu PhpBB, MyBB? Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia?

Z doświadczenia wiem, że jeśli coś funkcjonuje to nie ma potrzeby tego zmieniać. Jeśli po przenosinach jest możliwość zachowania wyglądu, funkcjonowania forum w takiej formie jak teraz to niech tak zostanie. Poza tym łatwiej przenieść bazę z jednego środowiska w drugie takie samo. Przy innym silniku będzie już zupełnie inaczej i pojawi się niepotrzebny chaos. Przykładem może być częsta zmiana agrofoto w jej początkowej fazie funkcjonowania - po każdej zmianie armagedon. Obecnie używamy PunBB - rzadziej używane ale wg mnie ładne i funkcjonalne. Jeśli już zdecydujecie się na zmianę to stawiam na MyBB z uwagi na łatwość obsługi dla admina.

gg 5118068

69

Silnik to bym dał PhpBB. Łatwy w obsłudze dużo funkcji itp.

PS. Nieładują mi się obrazki big_smile

https://sites.google.com/site/fortschrittinfo/

Przyjmę rysunki do rekonstrukcji np. schematy, teksty, instrukcje itp. Pisać PW lub mail
sebastian.hojka@outlook.com

70

Witajcie wśród żywych. Szeryfie co to się stało z naszym forum w ciągu ostatnich dni?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

71

W ostatnim czasie, kiedy forum było nieaktywne miałem kontakt telefoniczny z wieloma user-ami naszego forum. Mam wiedzę, że jesteśmy w stanie utrzymać forum na dowolnym komercyjnym serwerze z datków użytkowników forum. Kwestią jest tylko ewentualne zorganizowanie cyklicznej zbiórki datków na poziomie kilku PLN. Nawet datki od najbardziej aktywnych uczestników forum są w stanie pokryć komercyjny koszt na poziomie 500zł, bo takie mam deklaracje. Z moich rozmów wynika, że warto pchnąć ten temat.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

72

Jestem jak najbardziej za , jak ruszy coś w tym temacie to od razu się dorzucę. Tylko pytanie czy da się bez utraty danych przerzucić forum na płatny serwer ?

73

Ja się też dokładam.

74 Ostatnio edytowany przez Laszek (2019-05-09 14:40:22)

Lepiej parę zł tutaj wrzucić niż np prenumerata tap czy tam inny farmer
Te 500 zł to jest koszt miesięczny?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

75

Dalej podtrzymuję chęć pomocy tylko admin musi opisać jaka jest sytuacja z forum: czy mamy jakąś kopię - to najważniejsze.
Ja współpracuję z ehost.pl

gg 5118068

76

Ja się też chętnie dorzucę, bo to forum to skarb

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

77

Ja daję 100zł najwyżej nie zamówię kolejnej piątki bimbru....

78

ja też nie ma problemu tylko podajcie numer konta smile

79

Ja też się coś dorzucę z chęcią

Siły na zamiary zmierz....

80

Nie ma sprawy.Też dołożę.