Odp: Wiosna 2019
U nas znowu sucho.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas znowu sucho.
Napalilem się na ogórki posiałem ok 4 ary i jeszcze wczoraj było dobrze dziś już pozamiatane do przesiania pomidory gruntowe chyba poszły robią się czarne tak że tylko buraczki czerwone zostay
U nas we wtorek spadło 40 litrów od dziś ładne słoneczko, zacząłem pryskać qq na zielsko
Martwisz się o jęczmień czy o to czy zadziała?
Będzie ok...
Czy zadziała i czy jęczmień nie dostał
U mnie wczoraj wieczorem i w nocy spadło 15 l no i to by było na tyle bo dziś już słonecznie cały dzień.
Jeszcze 2,5 tyg temu zboża ledwo żyły. Niewiarygodne jak po deszczach przez ten okres porosły. W pszenżycie mam małe legi po poniedziałkowych i wtorkowych deszczach, jęczmień jary też nie wiem czy utrzymam.
A co niektórzy pisali po co skracam tak mocno w taką suszę. W porównaniu do nie skracanych przez miedzę różnica znaczna, ponad 20 cm.
Ja skróciłem wszystko. A teraz nie pada.
To ja pisałem
A co niektórzy pisali po co skracam tak mocno w taką suszę. W porównaniu do nie skracanych przez miedzę różnica znaczna, ponad 20 cm.
A ja się cykałem z powodu suszy a teraz wszystko wyrosło że ... , ale na szczęście po wtorkowych opadach wszystko jeszcze ładnie stoi.
Wczoraj zauważyłem że kukurydza posiana na kurzaku dostała takiego kopa, że jest różnica 7-8 cm na sianej na nawozach. W tej chwili ma 25 cm.
Sam chyba zamówię kurzaka pod przyszłe zasiewy kuku.
Sam chyba zamówię kurzaka pod przyszłe zasiewy kuku.
Jakby potrzebne Ci były namiary na ten kurzak to ja je mam. Miałem ofertę w tym tygodniu na zakup z jednego kurnika, chyba raczej odpuszczę temat z tym śmierdziuchem.
Napalilem się na ogórki posiałem ok 4 ary i jeszcze wczoraj było dobrze dziś już pozamiatane do przesiania pomidory gruntowe chyba poszły robią się czarne tak że tylko buraczki czerwone zostay
a pryskasz te buraczki czerwone na chwasty dwuliścienne jak tak to znasz jakiś w miarę tani środek
Pawel21990 napisał/a:Sam chyba zamówię kurzaka pod przyszłe zasiewy kuku.
Jakby potrzebne Ci były namiary na ten kurzak to ja je mam. Miałem ofertę w tym tygodniu na zakup z jednego kurnika, chyba raczej odpuszczę temat z tym śmierdziuchem.
androl jak jest świeży śmierdzi trochę zawsze staram się na wiosnę krótko przed rozwiezieniem w tym roku trafiło się rozwożenie razem z załadunkiem 300 zł za auto jedno popołudnie i 8 aut rozrzucone, jeździłem za nim i zaraz miesząłem ścierniskowym
Za takie pieniądze brałbym, u nas dużo drożej.
300 za auto. 45 zł za tonę na polu. Tak u mnie. Na temat kurzaka u nas referaty piszą. I zdania są bardzo podzielone szczególnie po badaniach podmiotu i gleby. Plany azotowe,, z kurzakiem jest problem
Może źle się wyraziłem cena pomiotu z transportem na pole od fermy oddalone 20 km wanna 900 zł. w tym roku trafiła się okazja rozrzucenia annaburger 14 tonowym + JCB za 150 zł za rozrzutnik, powiem że warto raz ciach i po robocie nie trzeba się brudzić w tym g..., wcześniej jak woziłem czeskim rur bywało różnie sarast wie o czym piszę.
Chłopak który mi to przywoził gospodaruje z ojcem na 150 h wszystko od 4 lat uprawiają tylko na pomiocie kupili swoją wannę i wolnym czasie jeszcze robią usługi.
W kukurydzy jakoś to przechodzi aczkolwiek to potas i fosfor jedyny pewny składnik. Azot jest bardzo niestabilny. Dziki jak niektórzy twierdzą. W zbożach pod siew i tak max po 5 t. U nas z tego dobra się wyleczyli.a stosowali go w zbożach nawet pogłównie. Tanio bez kwitów. Ok. Można się bawić. PS. Fajna robota szczególnie jak łańcuch strzeli przy pełnym Rur 5.oj oj.
marcin napisał/a:Napalilem się na ogórki posiałem ok 4 ary i jeszcze wczoraj było dobrze dziś już pozamiatane do przesiania pomidory gruntowe chyba poszły robią się czarne tak że tylko buraczki czerwone zostay
a pryskasz te buraczki czerwone na chwasty dwuliścienne jak tak to znasz jakiś w miarę tani środek
Kupiłem wenzar który jest drogi i nie zdziałał ,drugim razem poprawiłem Betup tańszy o połowę i chwasty posiadały tak więc polecam
Zakonczyłem wreszcie wiosenne siewy.... niestety po raz drugi i drogi...
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo