61

Odp: Salon polityczny

Coraz lepsze filmy robi Jabłonowski, widać że pomagają mu fachowcy. Adolf też w końcu się sfrustrował https://www.youtube.com/watch?v=iAmfLwT1iUU

62

https://m.niezalezna.pl/273576-kenijska … e-dlaczego

63

hehe Polacy wszystko wyczają smile a z ostatnim zdaniem hitlera się zgadzam całkowicie hehe smile

64

Mam do Was kilka pytań na które nawet nie oczekuję odpowiedzi. Niech każdy odpowie sobie sam. Żeby był porządek w terminologii zacznę od początku.
Żydem się jest po matce, co jest logiczne, po ojcu ma się tylko pochodzenie żydowskie.
Kto z Was jest żydem ?
Kto z Was ma żonę żydówkę lub pochodzenia żydowskiego ?
Kto z Was zna osobiście żyda ?
Podejrzewam, że zdecydowana większość odpowiedzi jak nie wszystkie będzie negatywna. Dlaczego ?
Rolnicy to jest grupa społeczna poza zainteresowaniem żydów. Czyli wśród nas żydowskiej nadreprezentacji nie ma. Dlaczego jest wśród polityków ?
Tylu ich Niemcy wymordowali, że spotkanie żyda obecnie powinno być rzadkością.
PRL miał więcej wyobraźni w tym temacie niż 30 lat demokracji po 89 roku.
Począwszy od Wałęsy filosemity, dwużydziana polskiego (za dr Ewą Kurek), czyli pożytecznego idioty w oczach żydów, przez Kwaśniewskiego vel Stolzman, Kaczyńskiego vel Kalkstein, Komorowskiego żony Anny z matki Rojer aż po Agatę Kornhauser Dudę.
Jeden na pięciu (20 %)prezydentów polski nie ma bliskich związków z żydami.  Można na odczepkę stwierdzić - naród ich wybrał. Pytanie kto ich kandydaturę zgłosił, kto kampanię robił, kto za nią płacił, kto na zwycięstwo pracował  i o czyje interesy dbają ?
Podam kolejny przykład z tej serii. Prezydentem Ukrainy został żyd
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wo%C5%82o … C5%82enski

65

Sławek zmień lekarza, albo leki...

mdw

66

Tyle tylko masz do powiedzenia ? Zabłysnąłeś !

67

Należy przypomnąć że wszystkie pogromy żydów tylko wyszły im na dobre. Zawsze ten najsprytniejszu zostawał.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

68

sławek 42 napisał/a:

Tyle tylko masz do powiedzenia ? Zabłysnąłeś !

nie  widze takiej potrzeby , a robisz kolejną gównoburze.

mdw

69

Sławek jak masz tylko ochotę to pisz zawszę z chęcią Cię czytam smile

70 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-06-01 18:58:21)

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej  art. 13. art. 32.art. 256.art. 257.śliski temat. I wystarczy ale moderator to wie na pewno.

Leszek   dla kolegów'

71

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej  art. 13. art. 32.art. 256.art. 257.śliski temat.

:brawo:

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

72

Piotrfire napisał/a:

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej  art. 13. art. 32.art. 256.art. 257.śliski temat.

:brawo:

no też bije brawo :brawo: i nawet nie spodziewałem się takiej tolerancji smile

ale też jest

Art. 54 - Wolność słowa, Art. 53 - Wolność sumienia i wyznania
a nie ma krytyki  ani podżegania do nie nienawiści, nie wyzywa nikogo ani nie obraża, tylko teorie i zapytania

73

Nad faktami się nie dyskutuje, fakty się przytacza co właśnie robię. Ewentualne pretensje kierować do Wikipedii, dlaczego w życiorysie postaci przytacza tak intymny szczegół jak pochodzenie. Takich mamy polityków, że jak dziadek nie w Wermachcie to pejsaty. Rządy takich polityków spowodowały brak Polski na mapie świata przez ponad 120 lat. Następnego powrotu nie będzie, Polska zniknie na zawsze. Nie będzie komu o Nią się bić.
To co piszę nie każdemu pasuje i nie musi, obowiązku czytania nie ma. 
To jest dyskusja merytoryczna, oparta na argumentach, podparta faktami ? ! Jeden wysyła mnie do lekarza, drugi przytacza art Konstytucji, trzeci temu drugiemu brawo bije ! Moje gratulacje.
Jak komu teksty sławka 42 nie podchodzą - nie czytać, nie wkur..ać.
Dzięki tekila.

74

Fakty takie są i propaganda robi wszystko żeby "lud" się o tym nie dowiedział albo dowiedział już po wszystkim ....

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

75

Sławek taki jest nasz naród i tej mentalności nie zmienisz. W tym roku w mojej wiosce odbyły się pierwsze po wojnie wybory sołtysa, gdzie ludzkość mogła głosować w lokalu wyborczym przez cały dzień. Zwykle wybierało wiejskie zebranie na które przychodziło zwykle 15-20 osób na 1100 uprawnionych do głosowania i sołtys był ten sam od 25 lat. Tym razem zagłosowało ponad 150 osób i wybraliśmy sołtysa. Przybłęda z innej wioski, gdzie odśnieżarka nie dojeżdża, wybudował dom 9 lat temu w mojej okolicy, publicznie - osobiście nieznany, wykopał dotychczasowego sołtysa, bo doskonale obsługuje komputer i zrobił sobie reklamy i ulotki. Na zebraniu wiejskim wybieraliśmy radę sołecką. Na 9 osób, 6 to takie same przybłędy z innych wiosek, nikt nie protestował, nikt poza mną, nawet uwagi na to nie zwrócił. Tak jest Sławku od samego dołu do samej góry i tego nie zmieni nic za wyjątkiem noża na gardle. Tylko tragedie są w stanie nas jednoczyć i obudzić ducha narodu, a przybłędy są czujne i aktywne non-stop

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

76

A Yokoslawa nie rozumiem, faktów nie chce znać ?

77 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-06-02 09:44:52)

androl napisał/a:

gówno burza!!!! trafne określenie 
bo nawet jak niektóre z faktów się potwierdzają to kogo z młodego pokolenia to dziś obchodzi. Ludzie jeżdzą po świecie turystycznie. za pracą I te stereotypy im latają koło nosa. nawet jeśli  takowy spisek w jakimś nieokreślonym stopniu miał i ma miejsce to nie dajmy się zwariować bo jak to się skończyło 75 lat temu to jeszcze myślę pamiętamy. uważam że tłuczenie tego tematu niczego nie zmienia tylko wyciąga trupa z szafy. nie tak dawno na forum był post  zamknięty przez szeryfa w który koledzy niektórzy  !!! uczyli mnie tolerancji do ugrupowania Palikota a szczególnie do inności Pana Pani ?? Grodzkiej , itp. osóbek , a dziś nowy temacik !! ciekawe zmiany.

Leszek   dla kolegów'

78

Może przy zachodniej granicy młodzież inna. Ta wykształcona którą znam, szczególnie zaczyna być  Propolska.
Piastowie śląscy też się zniemczyli.

79

sarast napisał/a:
androl napisał/a:

gówno burza!!!! trafne określenie 
bo nawet jak niektóre z faktów się potwierdzają to kogo z młodego pokolenia to dziś obchodzi. Ludzie jeżdzą po świecie turystycznie. za pracą I te stereotypy im latają koło nosa. nawet jeśli  takowy spisek w jakimś nieokreślonym stopniu miał i ma miejsce to nie dajmy się zwariować bo jak to się skończyło 75 lat temu to jeszcze myślę pamiętamy. uważam że tłuczenie tego tematu niczego nie zmienia tylko wyciąga trupa z szafy. nie tak dawno na forum był post  zamknięty przez szeryfa w który koledzy niektórzy  !!! uczyli mnie tolerancji do ugrupowania Palikota a szczególnie do inności Pana Pani ?? Grodzkiej , itp. osóbek , a dziś nowy temacik !! ciekawe zmiany.

a mnie obchodzi i uważam Cie za mądrego człowieka który mógłby wiele przekazać, tylko nie rzeczy typu nie toleruje nikogo innego niz ja, bo mi akurat lata koło nosa czy ktoś jest pedałem czy lesbijka czy chodzi do koscioła czy nie, ale tak jak Sławek pokazuje że może być coś na rzeczy jak ty uważasz bo wiedze historyczna masz

80

A u mnie tej młodzieży nie ma, dziura pokoleniowa, część planuje wrócić, większość pozostanie na zawsze wyjechana. Praca na przyzwoitym poziomie to tylko po znajomości, a ogólnodostępna to budowy, taśma w fabryce, czy handel w marketach i sieciówkach za gówniane pieniądze. Pozostaje własna działalność albo emigracja zarobkowa. Popularna praca w Czechach to albo emigracja, albo życie w drodze. Co by nie wybrać to każdy wybór sprawia, że czasu mało dla siebie, rodziny, a co tu mówić, o losach kraju, narodu... Ludzie tak na prawdę nie orientują się co się wokół nich dzieje. Gazety w sklepie to kilka sztuk regionalnego szmatławca, w telewizji serialowa odmóżdżająca papka z pseudo-paradokumentami na czele. W komputerze tylko socialmedia, a życie płynie sobie gdzieś obok. Politycy ścierają się przed kamerami o zainteresowanie tych, którzy w ramach walki z nudą, pasjonują się przerzucaniem kanałów.
Żeby zmienić tę sytuację wystarczyło by wprowadzić w życie dwa moje pomysły:
1 Wybory, wszystkie zorganizować jako dwudniowe - Niedziela i Poniedziałek, a obecność na wyborach jak honorowe krwiodawstwo = dzień wolny od pracy.
2 Wprowadzić system komputerowy do głosowania zamiast papieru i urn i oprócz pozytywu wprowadzić też negatyw. Kto ma więcej negatywów niż pozytywów nie wchodzi choćby miał najwięcej pozytywów w kraju.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia