Odp: Pszenica
Ja robiłem wszystko na jesień i wiosną miałem taki komfort psychiczny że azot dostaje zboże a nie chwasty.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 131 132 133 134 135 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja robiłem wszystko na jesień i wiosną miałem taki komfort psychiczny że azot dostaje zboże a nie chwasty.
U mnie też czyściutko po jesiennym zabiegu. A wiosną zawsze był problem zwalczyć tą miotłę...
poleciałem z opryskiem na jednym polu pszenicy ozimej tuż przed kłoszeniem axialem komplet pak, bo o dziwo nawyłaziło mi chwastów. Jak myślicie zaszkodzi jej?
nie
Wczoraj gość pryskał niedaleko mnie pszenicę na chwasty. Dziś chwasty leżą. Pszenica gdzie piach wykłoszona. Trochę skopcił
Jare pewnie tez polecę jeszcze raz, chociaż dam do połowy tygodnia. Bo może się okazać, ze zadziała.
czy pryszczenie na kłos? U mnie już się kłosi i trzeba już zakupić coś.
U mnie się kłosi a dopiero opryskałem na flagowy , przy takiej gorączce jaką zapowiadają na 3 -4 tyg to na kłosa nie będę nic dawał.
Ja na pewno dam ale jeszcze się kłosi.. W takcie kwitnienia choć sam tebukonazol
Też Mam na kłosa zostawiony tebukonazol a dokładnej Helicur.
Właśnie myślę, dać chociaz z 80% dawki ale coś dać. Jeszcze gdyby skrzypionki nie było to co innego.
Ja dawałem fuzaro xpro i T3 odpuszcze chyba że skrzypionki bedzie mnogo
Ja mam gotowe tebu ale jeszcze nie wszędzie wykłoszona.
Okazuje się, że 40% pszenicy też wymarzło. Kłosy przestrzelone.
Ubezpieczona ?
U mnie nie widzę.
Nasz region wyjątkowo oberwał. Kilimanjaro późniejsza to zniosła to lepiej a Fenomen wcześniejsza więc siłą rzeczy straty większe.
Pouszkadzało w głównej mierze ŻYTA F1, pszenice i pszenżyta ozime.
Dobrze, że nie siałem Mewy którą siałem od lat bo ta całkiem wczesna była.
ostroga czy guido ?
obydwie ościste bo tylko takie mogę siać, ostrogę znam bo siałem, a czy ktoś miał guido ?
wczoraj zacząłem siewy, jest okropnie sucho a mi norma wysiewu troche uciekła w dół bo 240 roslin na mkw. martwie sie co z tego bedzie bo sucha a dwa ze to świerza dzierżawa i troche perzu jest. odmiana kilimanjaro. jak myslicie co z tego będzie?
Odważnie poszedłeś z tą Kilimanjaro. Będziesz teraz chuchać i dmuchać miałem. Siałem. Odmiana wymagająca i nie lubiąca konkurencji
Strony Poprzednia 1 … 131 132 133 134 135 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo