2,641

Odp: Pszenica

Ja robiłem wszystko na jesień i wiosną miałem taki komfort psychiczny że azot dostaje zboże a nie chwasty.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

2,642

U mnie też czyściutko po jesiennym zabiegu. A wiosną zawsze był problem zwalczyć tą miotłę...

2,643

poleciałem z opryskiem na jednym polu pszenicy ozimej tuż przed kłoszeniem axialem komplet pak, bo o dziwo nawyłaziło mi chwastów. Jak myślicie zaszkodzi jej?

2,644

nie

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

2,645

Wczoraj gość pryskał niedaleko mnie pszenicę na chwasty. Dziś chwasty leżą. Pszenica gdzie piach wykłoszona. Trochę skopcił

Siły na zamiary zmierz....

2,646

Jare pewnie tez polecę jeszcze raz, chociaż dam do połowy tygodnia. Bo może się okazać, ze zadziała.

2,647

czy pryszczenie na kłos? U mnie już się kłosi i trzeba już zakupić coś.

2,648

U mnie się kłosi a dopiero opryskałem na flagowy , przy takiej gorączce jaką zapowiadają na 3 -4 tyg to na kłosa nie będę nic dawał.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

2,649

Ja na pewno dam ale jeszcze się kłosi.. W takcie kwitnienia choć sam tebukonazol

2,650 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2019-06-03 23:39:20)

Też Mam na kłosa zostawiony tebukonazol a dokładnej Helicur.

2,651

Właśnie myślę, dać chociaz z 80% dawki ale coś dać. Jeszcze gdyby skrzypionki nie było to co innego.

2,652

Ja dawałem fuzaro xpro i T3 odpuszcze chyba że skrzypionki bedzie mnogo

Rolnik z powołania:-)

2,653

Ja mam gotowe tebu ale jeszcze nie wszędzie wykłoszona.

2,654

Okazuje się, że 40% pszenicy też wymarzło. Kłosy przestrzelone.

2,655

Ubezpieczona ?

2,656

U mnie nie widzę.

2,657 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2019-06-25 12:10:33)

Nasz region wyjątkowo oberwał. Kilimanjaro późniejsza to zniosła to lepiej a Fenomen wcześniejsza więc siłą rzeczy straty większe.
Pouszkadzało w głównej mierze ŻYTA F1,  pszenice i pszenżyta ozime.
Dobrze, że nie siałem Mewy którą siałem od lat bo ta całkiem wczesna była.

2,658

ostroga czy guido ?
obydwie ościste bo tylko takie mogę siać, ostrogę znam bo siałem, a czy ktoś miał guido ?

gg 5118068

2,659

wczoraj zacząłem siewy, jest okropnie sucho a mi norma wysiewu troche uciekła w dół bo 240 roslin na mkw. martwie sie co z tego bedzie bo sucha a dwa ze to świerza dzierżawa i troche perzu jest. odmiana kilimanjaro. jak myslicie co z tego będzie?

Rolnik z powołania:-)

2,660

Odważnie poszedłeś z tą Kilimanjaro. Będziesz teraz chuchać i dmuchać smile miałem. Siałem. Odmiana wymagająca i nie lubiąca konkurencji