961

Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

zorak napisał/a:

a ja dalej twierdze że sprzedaż ciągników napędza bliskość dilera. U mnie z racji Agrohandlu i Osadkowskiego jeździ dużo NH i Case, na rejonie Jaskot pełno DF i Zetora, blisko Udanina w brud JD. A to wszystko w promieniu 50km. Oczywiście nie jest to 100% takiej sprzedaży ale znaczna część. Kolega ma 2 agrotrony na 200 ha z czego jeden od nowości i bez żadnego problemu.

Dokładnie  jest tak jak piszesz. Pozd

Leszek   dla kolegów'

962

https://www.otomoto.pl/oferta/ifa-forts … C5VlF.html
Panowie myślę jechać oglądać ktoś kojarzy może tego forsza? Ile można dać za takiego żeby nie przepłacić jeśli byłby w dobrym stanie?

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

963

20 tys za forsza????grubo

964

Jakbyś chciał poczekać, to będę mieć do sprzedania swojego już go ogarnałem wstępnie i szczerze mówiac to ciężko będzie znaleźć w podobnym stanie za te pieniadze. Tego opalonego sobie zostawię, a ten co kupiłem to będzie do sprzedania. Cena też mniejsza z tym, że dopiero po robotach jesiennych byłby.

965 Ostatnio edytowany przez sawek.1990 (2019-07-22 22:03:48)

Grzegorz, przemyślę tą sprawę, bo aż taki bardzo to mi się raczej nie spieszy.

Jak będziesz myślał sprzedawać to daj mi znać

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

966

Co myślicie o ciągnikach claas powyżej 120km i 2010r? Dlaczego tak dużo tracą na wartości? Wiem o przepalającej uszczelce przy modelach z silnikiem johna a jak z modulami bo prądów tam mnogo. Ktoś coś słyszał.

967

kolega ma od nowości ariona 610 i sobie chwali sam nim jeździłem i jest w miarę ok targa nim pług 4 skibowy kvernelanda prase rozrzutnik i nie robi problemów

Nie ma to jak FORTSCHRITT

968

U nas na wsi mają axiony, te starsze na jd nie do zajechania, jeździ nimi każdy i zbytnio nikt o nie nie dba. A te nowsze to właśnie problemy z prądami. Tyle że mniej palą

E 516 na części
Telefon 695 076 269

969

Właśnie co wybrać tak do 60 tys chyba wezmę ursusa jeszcze jednego sam nie wiem

970

Belarusa  ale zaraz zacznie się nagonka

971

no jasne ze belarusa i to w miarę nowego kupisz starego 20 letniego ursusa wydasz tyle co za 10 letniego belarusa

Nie ma to jak FORTSCHRITT

972

A john deera 6600?

973

Te belarusy z powrotem wracają do łask, u mnie zaczynają sie właśnie nowe modele pokazywać, doceniają ludzie prostotę i małą awaryjność o cenie już nie wspomnę

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

974

Gdzieś w okolicy u kogoś jest użytkowany JD 7230R?

975

marcin napisał/a:

Właśnie co wybrać tak do 60 tyś.

Właśnie mam ten sam problem do 60 znajduje tylko ursusy,  dojechanie case 5130 5150 cs110 i Massey Ferguson. Z tym że ursusy już przy 40 jakoś wyglądają a zachodnie niestety wszystko na łysych kołach więc na dzień dobry z 10 trzeba dołożyć. Może po zaliczkach będzie większy ruch a może jednak będzie trzeba wrócić do pomysłu utrudnienia ursusa.

976

mnie właśnie ciekawi jak sprawdziłby się taki massey za 25-30tys maja klimę i rewers mechaniczny. Wujo ma i sobie chwali.

977

Rur3k napisał/a:
marcin napisał/a:

Właśnie mam ten sam problem do 60 znajduje tylko ursusy,  dojechanie case 5130 5150 cs110 i Massey Ferguson. Z tym że ursusy już przy 40 jakoś wyglądają a zachodnie niestety wszystko na łysych kołach więc na dzień dobry z 10 trzeba dołożyć. Może po zaliczkach będzie większy ruch a może jednak będzie trzeba wrócić do pomysłu utrudnienia ursusa.

a fodr 8340 taki jak mój? chodzą w cenie ok 40 tyś

Rolnik z powołania:-)

978

Grzegorz89 napisał/a:

mnie właśnie ciekawi jak sprawdziłby się taki massey za 25-30tys maja klimę i rewers mechaniczny. Wujo ma i sobie chwali.

Masz na myśli serię 26XX ? bo 30XX to raczej za 25 ciężko by było kupić i to takiego żeby jeździł bez poważniejszej naprawy.

979 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2019-10-04 09:27:30)

Pajej napisał/a:
Rur3k napisał/a:
marcin napisał/a:

a fodr 8340 taki jak mój? chodzą w cenie ok 40 tyś

Z fordów jest jeden tw25  (przeglądam na razie tylko do 100 km) ale ani nie przekonuje wyglądem ani parametrami jak piszą prawdę to wydajność hydrauliki porównywalna a może minimalnie mniejszą jak w 1614 podnośnik to samo kabina że zdjęć nie powala więc miał bym to co w ursusie za to drożej.
Może za dużo wymagam bo chciałbym sprawnego o mocy powyżej 120 w cenie do 60 brutto i chociaż trochę młodszego ode mnie (  >=1988 a najlepiej by nie miał skończone ćwierć wieku )

980

Pomyśl nad takim pronarem jak ma kolega Pietia , w cenie byś się zmieścił no i rocznik dosyć młody...