10,321

Odp: GG FORUMOWE

Pany dostanę gdzieś zawór bezpieczeństwa hydrauliki bo mój ma wybite gniazdo i puszcza olej sad

10,322

kup z innego rozdzielacza np z kombajnu

10,323

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-deutz … B8Cen.html
Co myślicie o takim ciągniku na 10 ha?

Kiedy brak jakichkolwiek argumentów, najlepiej siłą narzucać swoje przekonania, a kiedy brak jakichkolwiek przekonań, pozostaje już tylko siła.

10,324

Cena nie adekwatna do wieku ....

10,325

jak dla mnie na 10 ha spokojnie wystarczy c360 a ten ciagnik całkiem spoko. jesli rzeczywiście sprawny to w cenie MF 255 masz cos mocniejszego i z turem

Rolnik z powołania:-)

10,326

co zrobić ja się nie zgadzam z protokołem "suszowym" ? W jednej gminie komisja w ogóle nie chodziła tylko użyli jakiś map z iungu i wg nich tam strat prawie nie mam. w mojej gminie była komisja chodziła po polach wyszło różnie od 40 do 65%. ?? Można się jakoś od tego odwołać ??

10,327

Zawsze możesz ale jak teraz to udowodnisz?

Siły na zamiary zmierz....

10,328

Mapa suszowa iung jest aktualizowana co 10 dni według opadów i klas gleb w każdej gminie wygląda to inaczej. Mi wyszło 35% w produkcji roślinnej, koledze w sąsiedniej gminie 55%

10,329

Te ich mapy suszowe sa nic nie warte bo stacji pomiarowych jest za malo.

10,330

Pajej napisał/a:

jak dla mnie na 10 ha spokojnie wystarczy c360 a ten ciagnik całkiem spoko. jesli rzeczywiście sprawny to w cenie MF 255 masz cos mocniejszego i z turem

Już g nie ma. Ale jestem zbyt młody żeby jeździć okrakiem na skrzyni biegów, zaznałem już nieco lepszych maszyn i podłoga musi być zabudowana. No i musowo napęd.

Kiedy brak jakichkolwiek argumentów, najlepiej siłą narzucać swoje przekonania, a kiedy brak jakichkolwiek przekonań, pozostaje już tylko siła.

10,331

To nawet zetor 72xx nie spełni wymagań tongue

10,332

Poorałem pod rzepaki. 8 ha czeka na deszcz i siew. Średnie spalanie 1614 to 13.9 litra. Pola porozrzucane. W promieniu 2.5 km.

10,333

W 323 mam pneumatyczny fotel wyjęty z jelcza.  Ma pokrętło które reguluje wysokość. Fotel opada jak się podniesie dupę i wysiądzie. W sumie mi to nie przeszkadza. Dziś stwierdziłem że jest o wiele za twardy.  Przeglądałem się tej konstrukcji i nie widzę za bardzo opcji by był wysoki i miękki.  Dziwi mnie że nie  ma żadnej regulacji twardości. Mam grubiej się ubrać czy przytyć?

10,334

Zamocuj go wyżej,  daj jakiś dystans i ciesz się wyższym i miękkim fotelem :beer:

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,335

Wysokość regulujesz zapewne ciśnieniem powietrza więc im wyżej tym bardziej twardo.

10,336

Dziś, po raz pierwszy w zyciu, skończyłem ze spadochronem. Polecam wszystkim. Porządny reset psychiczny.

10,337

gratuluje odwagi smile

10,338

Ja rok temu leciałem AN2 na jakiś czas mi starczy wrażeń....

10,339 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2019-08-18 19:32:29)

Za tysiączka to ja sobie reset na ziemii zrobię :beer: big_smile:D

10,340

rudemenes napisał/a:

Dziś, po raz pierwszy w zyciu, skończyłem ze spadochronem. Polecam wszystkim. Porządny reset psychiczny.

o kurcze. Brawo ty.

Leszek   dla kolegów'