Odp: GG FORUMOWE
Pany dostanę gdzieś zawór bezpieczeństwa hydrauliki bo mój ma wybite gniazdo i puszcza olej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 515 516 517 518 519 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pany dostanę gdzieś zawór bezpieczeństwa hydrauliki bo mój ma wybite gniazdo i puszcza olej
kup z innego rozdzielacza np z kombajnu
https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-deutz … B8Cen.html
Co myślicie o takim ciągniku na 10 ha?
Cena nie adekwatna do wieku ....
jak dla mnie na 10 ha spokojnie wystarczy c360 a ten ciagnik całkiem spoko. jesli rzeczywiście sprawny to w cenie MF 255 masz cos mocniejszego i z turem
co zrobić ja się nie zgadzam z protokołem "suszowym" ? W jednej gminie komisja w ogóle nie chodziła tylko użyli jakiś map z iungu i wg nich tam strat prawie nie mam. w mojej gminie była komisja chodziła po polach wyszło różnie od 40 do 65%. ?? Można się jakoś od tego odwołać ??
Zawsze możesz ale jak teraz to udowodnisz?
Mapa suszowa iung jest aktualizowana co 10 dni według opadów i klas gleb w każdej gminie wygląda to inaczej. Mi wyszło 35% w produkcji roślinnej, koledze w sąsiedniej gminie 55%
Te ich mapy suszowe sa nic nie warte bo stacji pomiarowych jest za malo.
jak dla mnie na 10 ha spokojnie wystarczy c360 a ten ciagnik całkiem spoko. jesli rzeczywiście sprawny to w cenie MF 255 masz cos mocniejszego i z turem
Już g nie ma. Ale jestem zbyt młody żeby jeździć okrakiem na skrzyni biegów, zaznałem już nieco lepszych maszyn i podłoga musi być zabudowana. No i musowo napęd.
To nawet zetor 72xx nie spełni wymagań
Poorałem pod rzepaki. 8 ha czeka na deszcz i siew. Średnie spalanie 1614 to 13.9 litra. Pola porozrzucane. W promieniu 2.5 km.
W 323 mam pneumatyczny fotel wyjęty z jelcza. Ma pokrętło które reguluje wysokość. Fotel opada jak się podniesie dupę i wysiądzie. W sumie mi to nie przeszkadza. Dziś stwierdziłem że jest o wiele za twardy. Przeglądałem się tej konstrukcji i nie widzę za bardzo opcji by był wysoki i miękki. Dziwi mnie że nie ma żadnej regulacji twardości. Mam grubiej się ubrać czy przytyć?
Zamocuj go wyżej, daj jakiś dystans i ciesz się wyższym i miękkim fotelem :beer:
Wysokość regulujesz zapewne ciśnieniem powietrza więc im wyżej tym bardziej twardo.
Dziś, po raz pierwszy w zyciu, skończyłem ze spadochronem. Polecam wszystkim. Porządny reset psychiczny.
gratuluje odwagi
Ja rok temu leciałem AN2 na jakiś czas mi starczy wrażeń....
Za tysiączka to ja sobie reset na ziemii zrobię :beer: :D
Dziś, po raz pierwszy w zyciu, skończyłem ze spadochronem. Polecam wszystkim. Porządny reset psychiczny.
o kurcze. Brawo ty.
Strony Poprzednia 1 … 515 516 517 518 519 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo