1,521

Odp: Kukurydza Na Ziarno

androl napisał/a:

Sprzedałem 2.8 ha najsłabszej krowiarzowi na kichę, po 3,2 tyś zł/ha. Masy tam jest ziarna niewiele, obydwaj jednak jesteśmy zadowoleni.

to więcej ci zostanie jak na ziarno, tylko tej próchnicy szkoda.

Rolnik z powołania:-)

1,522 Ostatnio edytowany przez androl (2019-09-12 14:09:55)

Pajej napisał/a:
androl napisał/a:

Sprzedałem 2.8 ha najsłabszej krowiarzowi na kichę, po 3,2 tyś zł/ha. Masy tam jest ziarna niewiele, obydwaj jednak jesteśmy zadowoleni.

to więcej ci zostanie jak na ziarno, tylko tej próchnicy szkoda.

To była qq po qq na ziarno, więc nie jest źle. No i oziminę w terminie zasieję.

1,523

U nas zapomnij żeby krowiarze kupili na pniu. Będą stękać a nie kupią, bo ktoś by się czasem na nich wzbogacił...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,524 Ostatnio edytowany przez Pietia (2019-09-13 07:38:07)

U mas masę kupują ale koło domu blisko

Kolega co odkupił nasza maiał propozycję 25 km od domu po 1000 zł. za hektar.
Pytam się Romka co  to za kukurydza  1000 zł był zobaczyć do metra wysoka szukają zwrotu kosztów siewu i nasion.

1,525

Moja rośnie w sąsiedniej wiosce 200 m od zabudowań kupca. Właśnie czekam na tel. od niego że przyjechali kosić. Przy dogadywaniu zapytał czy pomogę mu deptać oczywiście że odpłatnie, oczywiście nic nie wezmę.

1,526

i oczywiście prawidłowe podejście

1,527

Kosił już ktoś ? ja umówiłem kombajn na jutro.

1,528

Pod Ciechanowem po 6 ton ale dużo głowni, gleba również dobra. Nie jestem pewny ale chyba 22 wilgotności miała.

1,529

No ja liczę na min 8 t :hmmm: lustrując ją spotkałem 1 głownię.

1,530

8,9 t/ha odliczając za usługę koszenia wynik finansowy identyczny ze sprzedaną na kiszonkę. Czyli słabo.

1,531

Jak złapie 5t.to będzie sukces próbowali koledzy kuku 35% bardzo nierówno dochodzi. Trzeba jeszcze poczekać.

Leszek   dla kolegów'

1,532

androl napisał/a:

8,9 t/ha odliczając za usługę koszenia wynik finansowy identyczny ze sprzedaną na kiszonkę. Czyli słabo.

androl a cena mokrej po ile ?????

Woźniak u nas po 380 zł.

1,533

Taka sama cena.

1,534

Masakra w zeszłym roku była wyjściowa  550-560

1,535

Racze nie jestem z tych narzekaczy, ale szału nie ma na razie z niczym.

1,536

Na Bednarach ludzie przy piwie rozmowni. W pytaniu o kuku zgodne machanie rękoma że słabo. Ale to nasze regiony. Po drodze też marnie. Na cenę to wpływu nie ma. Biedny rok następny. Radosci brak

Leszek   dla kolegów'

1,537

To jak mam możliwość kontraktu po 420 to chyba robić ?

1,538

Ja czekam do grudnia zero kontraktów przy tak słabym roku nie dam się dymać bez mydła dwa lata temu młuciłem w lutymi  tez się sprzedała

1,539

https://www.farmer.pl/produkcja-roslinn … 88080.html

1,540

No u siebie mam skoszoną. Plon średnia wyszła 5 ton. Wilgotność 36%. Nie miałem na co czekać bo w okolicy mało co zostało i tylko by większą presja dziczyzny była. Do tego wszystkie pola po kukurydzy mają być zasiane jesienią więc czym prędzej zejdzie z pola tym lepiej. Rok bardzo słaby. Jedyny plus to taki że nie wysłałem ani kilograma nawozu w tym roku

E 516 na części
Telefon 695 076 269