Odp: Kukurydza Na Ziarno
Sprzedałem 2.8 ha najsłabszej krowiarzowi na kichę, po 3,2 tyś zł/ha. Masy tam jest ziarna niewiele, obydwaj jednak jesteśmy zadowoleni.
to więcej ci zostanie jak na ziarno, tylko tej próchnicy szkoda.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 75 76 77 78 79 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sprzedałem 2.8 ha najsłabszej krowiarzowi na kichę, po 3,2 tyś zł/ha. Masy tam jest ziarna niewiele, obydwaj jednak jesteśmy zadowoleni.
androl napisał/a:Sprzedałem 2.8 ha najsłabszej krowiarzowi na kichę, po 3,2 tyś zł/ha. Masy tam jest ziarna niewiele, obydwaj jednak jesteśmy zadowoleni.
To była qq po qq na ziarno, więc nie jest źle. No i oziminę w terminie zasieję.
U nas zapomnij żeby krowiarze kupili na pniu. Będą stękać a nie kupią, bo ktoś by się czasem na nich wzbogacił...
U mas masę kupują ale koło domu blisko
Kolega co odkupił nasza maiał propozycję 25 km od domu po 1000 zł. za hektar.
Pytam się Romka co to za kukurydza 1000 zł był zobaczyć do metra wysoka szukają zwrotu kosztów siewu i nasion.
Moja rośnie w sąsiedniej wiosce 200 m od zabudowań kupca. Właśnie czekam na tel. od niego że przyjechali kosić. Przy dogadywaniu zapytał czy pomogę mu deptać oczywiście że odpłatnie, oczywiście nic nie wezmę.
i oczywiście prawidłowe podejście
Kosił już ktoś ? ja umówiłem kombajn na jutro.
Pod Ciechanowem po 6 ton ale dużo głowni, gleba również dobra. Nie jestem pewny ale chyba 22 wilgotności miała.
No ja liczę na min 8 t :hmmm: lustrując ją spotkałem 1 głownię.
8,9 t/ha odliczając za usługę koszenia wynik finansowy identyczny ze sprzedaną na kiszonkę. Czyli słabo.
Jak złapie 5t.to będzie sukces próbowali koledzy kuku 35% bardzo nierówno dochodzi. Trzeba jeszcze poczekać.
8,9 t/ha odliczając za usługę koszenia wynik finansowy identyczny ze sprzedaną na kiszonkę. Czyli słabo.
androl a cena mokrej po ile ?????
Woźniak u nas po 380 zł.
Taka sama cena.
Masakra w zeszłym roku była wyjściowa 550-560
Racze nie jestem z tych narzekaczy, ale szału nie ma na razie z niczym.
Na Bednarach ludzie przy piwie rozmowni. W pytaniu o kuku zgodne machanie rękoma że słabo. Ale to nasze regiony. Po drodze też marnie. Na cenę to wpływu nie ma. Biedny rok następny. Radosci brak
To jak mam możliwość kontraktu po 420 to chyba robić ?
Ja czekam do grudnia zero kontraktów przy tak słabym roku nie dam się dymać bez mydła dwa lata temu młuciłem w lutymi tez się sprzedała
No u siebie mam skoszoną. Plon średnia wyszła 5 ton. Wilgotność 36%. Nie miałem na co czekać bo w okolicy mało co zostało i tylko by większą presja dziczyzny była. Do tego wszystkie pola po kukurydzy mają być zasiane jesienią więc czym prędzej zejdzie z pola tym lepiej. Rok bardzo słaby. Jedyny plus to taki że nie wysłałem ani kilograma nawozu w tym roku
Strony Poprzednia 1 … 75 76 77 78 79 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo