Odp: Żniwa 2019
ja na suchą też zawsze robiłem i też dobrze wychodziło
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2019
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja na suchą też zawsze robiłem i też dobrze wychodziło
W sobotę skończyłem żniwa.
Likwidowałem jedną plantację truskawki i po zbiorze posiałem mieszankę (owies, pszenica jara i jęczmień jary) a było to na koniec czerwca. Mieszanka z przeznaczeniem na wypas bydła ale tak ładnie rosła że zostawiłem na ziarno i skosiłem. Nakosiłem koło 2 ton z hektara - bez nawozu, bez oprysku.
W tym roku jęczmiona ozime schodziły w czerwcu i można było ryzykować i siać takie mieszanki.
ja może w tym tygodniu skończę.
Ja skosilem w sobotę resztki facelii
Wczoraj zakończyłem akcję. Jutro ostatnie suszenie i po wszystkim
to chyba odpowiednie miejsce , a pomysł dobry i w przyszłym roku trza będzie sobie coś w tym temacie zrobić
To jest po prostu zbiornik z woda i powietrzem? Jak tak to całkiem niegłupio byłoby zamontować na kombajnie. U nas tak firma tankowała doczyszczarka do buraków. W zbiornik z paliwem wpinali waż ze sprężarki i tankowało się chwilę.
Takie proste....
Zamiast bezsensownego balastu z napisem JD.....
Takie proste....
Zamiast bezsensownego balastu z napisem JD.....
Za 5000 PLN
Zbiornik za 7900 euro więc chyba bardziej się przepłaca. Ciekaw jestem jak wypycha tą wodę bo widać na filmiku jakieś dodatkowe butlę w okolicy łącznika centralnego. Może ma własny system zapewnia ciśnienia np butlami z azotem lub dwutlenkiem. Inaczej chyba by nagrody nie dostał będąc bezczelną kopią minioną
Wątpię by ktokolwiek z nas rozważał kupno oryginalnego zbiornika, raczej budowę mimionka...
mam taką flaszkę https://allegro.pl/oferta/butla-4l-do-n … 7899345047 , to nośnik ciśnienia już jest, tylko zbiornik i węże i minionek będzie
A 200 atm pompką do materaca. Nie lepiej butle z dwutlenkiem węgla lub argonem.
nurkuję i mam dostęp do sprężarki w klubach nurkowych , więc nie ma problemu z nabiciem flaszki.
A 200 atm pompką do materaca. Nie lepiej butle z dwutlenkiem węgla lub argonem.
I co zatkało??? :lol::lol:
Owszem, zatkało. Jednak ja nie mam tak zacnych kolegów, a hasło z pompką od materaca było jedynie żartem (czego nie zaznaczyłem żadnym uśmiechem więc przepraszam)
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo