Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
no ja brałem to co miałem dostępne ale rozbiorę go jeszcze raz ubiore nadmiar i zobaczymy czy coś pomogło
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 56 57 58 59 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no ja brałem to co miałem dostępne ale rozbiorę go jeszcze raz ubiore nadmiar i zobaczymy czy coś pomogło
Koledzy taki problem. Robiłem w nocy w polu i naraz zgasły mi podswietlenia zegarów. Swieci tylko jedno swiatło z przodu i lewa przednia obrysówka. Reszta nie. Kierunki zostały. Przeglądałem bezpieczniki i sa ok, żarówki podobnie. Poszedł którys przekaźnik?
pany potrzebuję ramkę tylnej szyby do mtz pronar 82a taką z rurki przykręcaną do szyby
Panowie potrzebuję informacji na jakie ciśnienie ustawić wtryskiwacze w mtz ? Silnik ma oznaczenie d-244 i nie mogę znaleźć żadnej informacji na jego temat
turbo czy bez ?
bez
185 przy turbo 200-205
Jak pompa nie za tęga to 170 ustawiają i jest dobrze.
Dzięki, jeszcze jedno czy wał musi mieć przeciw wagi, według mnie musi mieć ale ten nie ma założonych.
no tu ci nie powiem ale mogę zadzwonić do kolegi co handluje częściami to moze i podpowie ale musisz podać dokładnie rok i model ruska
Nie maja.
Ha dobre rok i model, jedyną tabliczkę posiada na silniku a tam jest tylko typ silnika ( d-244 ). Z wyglądu to stary mtz 82
Wyciągnąłem wtryskiwacza z ruska i jak na 5100 mth stan jest igła. Dwa całkowicie jak nowe a dwa minimalnie się przycinały i na nieco większym ciśnieniu się otwierały. Niech mu będzie, założę nowe końcówki i będzie spokój. Przy okazji zdejmie głowicę bo nieco się tam też poci. Swoją drogą te uszczelnienia z góry na wtryskiwaczach super sprawa, wszystko ładne czyściutkie i bez rdzy, nie jak w c360
No to ja dziś bardziej nonszalancki byłem siedzenie do tapicera zawiozłem.
Po zakupie Knura to była moja pierwsza inwestycja całe 70 zł z fotel z uzupełnioną gąbką i obszyty skórą.
To ja dziaduje bo juz na gąbkach jeżdżę :stu:
Ja sobie zażyczyłem obszycie materiałem, jest przyjaźniejszy czuję to jeżdżąc R854.
Skóra jest do dupy, znaczy przykleja się do dupy jak jest ciepło
To znaczy, że nie miałeś skórzanego fotela.
Przyklejać się nie powinna ale zwykła szmata będzie bardziej komfortowa. Nie bez przyczyny w ciężarówkach nie występują skórzane fotele. Przy wartości całej maszyny zmiana na skórę kosztowała by niezauważalnie mało. W samochodzie też dla komfortu w droższych modelach wentylację robią a w tych tańszych półskóry i skóry perforowane.
Strony Poprzednia 1 … 56 57 58 59 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo