Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
u mnie poniżej 600 brutto
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 118 119 120 121 122 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie poniżej 600 brutto
ja konsumpcje po 650 netto ,100 ton 16% wilgotnsosci po 620 netto, jeszcze dwa auta mi zostały jak zakończe w polu to też gonie to, jesli podrożeje to z 20 zł
Chiny przegrały z ASF i przez to nie bedzie drozszych zbóż. Maja nadwyżkę a tak to byli samowystarczalni.
Tak jak piszesz wzrost cenowy będzie ale 20-50zł.
Panowie jaka cena u was za byki hf?
Sąsiadowi w zeszłym tygodniu chyba w piątek proponowano 6.5 + VAT i nie sprzedał . Zdecydował się sprzedać tylko 11-nasto letnią krowę po 4,8 + VAT.
Jesli chodzi o bydło to dzwońcie 668 499 163 Piotr Żandarski. Kuzyn od niedawna przedstawiciel sokołowa. Wie jak się widły trzyma więc można z takim gadać
u mnie płacą 7 netto ale trzeba mieć coś ładniejszego jak HF.
Pod koniec października odbierają ode mnie odsadki LM. Zwierzaki z wycieleń luty-czerwiec. Chłopaki po 2600, dziewczyny po 2400 sztuka.
Ceny zbóż drgnęły, na najbliższym skupie ceny netto : pszenżyto 600 zł/t, koledze próbka pszenicy wyszła dając 700 zł/t, rzepak 1600 zł/t. Zastanawiam się czy już pchnąć pszenżyto, no i mam prawie 11 t rzepaku w depozycie. Jęczmień po 700 zł za gotówkę sprzedaję na miejscu, co chwila ktoś przyjeżdża.
u mnie w okolicy za najlepsza jakościowo pszenice 680 netto
Sprzedałem po 700 netto mam pozamiatane więc pewnie zdrożeje....
U mnie najlepsza cena 590 netto za pszenżyto, podpisałem kontrakt na 125t.
ceny pozal sie boze
żona sąsiada pracuje jako weterynarz na dużym gospodarstwie przy świniach (dwie wioski obok). Wczoraj się spotkaliśmy na spacerze z dziećmi, i od słowa do słowa zgadaliśmy jak się pracuje bo pracuje tam dopiero od kilku miesięcy. Zawsze wiedziałem że są tam dziesiątki tyś świń bo odstawiam do nich zboże ale jak mi powiedziała że mają 3,5 tysiąca macior to hmmm.
Ale do rzeczy. Tygodniowo odstawiają 2 tyś tuczników i na obecną chwilę dostają 8,2 zł netto
Za żywą wagę ?
Ostatnio dostałem propozycję na RSM32 po 820 zł/t netto - ilości całosamochodowe.
A saletra po ile teraz
Za żywą wagę ?
tak za żywą wag.
saletra 34% - 1030
saletrosan - 980
rsm 32% - 870
siarczan amonu - 770
netto
8.2 za zywa?wbc raczej.ale blogoslawieni ci co nie zobaczyli a uwierzyli...
jack nie mam powodów aby nie wierzyć.
Strony Poprzednia 1 … 118 119 120 121 122 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo