Odp: Dopłaty 2015-2020
W ubiegłym tygodniu decyzja za materiał siewny, dziś na dopłaty bezpośrednie. Zaliczkę licząc według decyzji w wysokości 52 % dostałem na początku XII.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W ubiegłym tygodniu decyzja za materiał siewny, dziś na dopłaty bezpośrednie. Zaliczkę licząc według decyzji w wysokości 52 % dostałem na początku XII.
Jak będe miał posianą grykę na zadeklarowanym ugorze efa,to się przyczepią? Do 31 lipca będzie zlikwidowana.
I ja dorzucę się do pytania. Facelia podlega pod dopłaty bezpośrednie?
facelia podlega pod JPO
Panowie kto z Was ma pakiet rolnictwo zrównoważone?
Wydzierżawiłem z kowru działke 3,2 ha. W piątek zrobiłem wniosek okazało sie że mko na tej działkce zerowe i działka w aplikacji cała na szaro. Tak jakby nie mozna było zgłosic do płatności. Mozna to jakos obejść?
A ten kolor szary co oznacza? Ja miałem w zeszłym roku zakreskowaną tak jak inne działki po sąsiedzku (bo to środek miasta i nikt nic nie zgłaszał). MKO też było 0 zgłosiłem rozbieżności i napisałem że działka użytkowana rolniczo od lat i dodałem załącznik z zdjęciem z telefonu. Miałem na tej działce seradelę to otrzymałem PWB i JPO a ONW już nie dało się zaznaczyć. W tym roku już wszystko normalnie tyle że MKO wynosi mniej niż wielkość działki bo w roku wcześniejszym wrysowałem nie na całej działce bo liczyłem że przyjadą i zmierzą i sami obliczą tak jak 5 lat wcześniej. Widać jednak za biurka nie chcę im się ruszyć i pojechać na drugi koniec miasta.
Ten artykuł widzieliście ?
https://innpoland.pl/amp/152791,wyludze … wia-ziemie
Chyba komuś podpadł bo jak by dobrze sprawdzili pozostałych rolników to by połowa poszła siedzieć. U nas we wiosce z 12 który składają o dopłaty zostało by trzech.
powinni sie za to brać weselej byłoby we wsi
dostał już ktoś zaliczkę?
Ja nie, ale sporo ludzi u nas dostało.
Mi weszło mniej więcej 1/4
Krzysiek czyli masz kontrolę. U mnie nie weszlo nic ale dostłem za przymrozki
Krzysiek czyli masz kontrolę. U mnie nie weszlo nic ale dostłem za przymrozki
kontrola do zaliczek nic nie ma
Do wysokosci tak. Przynajmniej tu w naszym rejonie. Jak zaliczka mniejsza niż połowa znaczy, że kontrolują.
Ja dostałem obszarowe i rolnośrodowiskowe.
Ja dostałem około 70% i onw
ja też ani grosza nie dostałem, ale ja tak jakoś zawsze na końcu dostaje nie wiem czemu
Nic ani dopłat ani z suszowych wniosku nie ma
Ja w regionie najbardziej dotknięty suszą poniekąd! Nic zupełnie. Pewno że juz po wyborach.!
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo