Odp: Ile Powinien Zarabiać Kombajnista ???
A ile można powiedzieć gościowi za koszenie bizonem bez kabiny przy stawce 300zł za godzinę ???
Chodzi mi zarobek kombajnisty na godzinę ???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Ile Powinien Zarabiać Kombajnista ???
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A ile można powiedzieć gościowi za koszenie bizonem bez kabiny przy stawce 300zł za godzinę ???
Chodzi mi zarobek kombajnisty na godzinę ???
Mi trudno bedzie powiedziec bo ja nie wtracam sie do płatności^^
ja jak zatrudniałem kombajniste to n dawałem jemu 10% od hektara wg stawki jaka była wtedy
z 35 zł musisz dac bo wkoncu on będzie ten kurz szamał zamiast ciebie na tym kombajnie a sie kuży niemiłosiernie w tym roku za kombajnem i przed nim świata nie widac
Panowie po co najmować kombajniste ,przecierz żniwa trwają parę dni , czekam cały rok żeby się powściekać , więc nierozumie po co płacić za taką frajdę .
wiesz mam znajomego ma 160 ha 2 ciagniki i kombajn weź teraz nakos sobie zboza wywieź i wróc na pole sory ale żeby jeden transport zrobgic potrzebójesz dzień czasu jak dobrze idzie frajda frajdą ale o czas też chodzi
tanie .
Sory coś żle kliknołem , chodzi mi o to że łatwiej o traktorzystę niż o kumatego kombajnistę , a części do kombajna nie są tanie .
U mnie w okolicach godzina koszenia bez sieczkarni kosztuje 230-240 zł a z sieczkarnią 250-280zł
U was na zachodzie macie dużo kombajnów a u mnie na wschodzie ten kto ma kombajn to jest gość i kasę czesze w żniwa ze szok . W zeszłym Roku z ojcem zarobiliśmy na czysto 23 tyś zł .
Kosiliśmy praktycznie po 16-17 godz dziennie 7 dni w tyg jednym kombajnem . U mnie w okolicy jest 5 wiosek w których nie ma żadnego Kombajnu na początku leci się na te wioski kosić a siebie obkasza się na koniec.
to w tym roku ci sie to nie uda :nooo:za duzo deszczy nie wspominajac o rosie:(
U mnie ostatnio deszcze się uspokoiły, ale wcześniej to wgl były już denerwujące.
A u mnie od lepiej niż tygodnia nie padało i wszystkie kombajny są w polu :smiley:
U mnie też jakoś tak około już tydzień;D
U tez nie pada bizon daje rade ale zboża cienkie
a ja nie nażekam na zbiory tylko troche pogoda przeszkadzała;)
U mnie cienizna pszenica 5t średnio z ha a ziarno nie za ciekawe.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Ile Powinien Zarabiać Kombajnista ???
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo