Odp: problem z rozdzielaczem
Albo zamień gniazda na sekcji.
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problem z rozdzielaczem
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Albo zamień gniazda na sekcji.
A w zaworze cisnieniowym czyli ta "szklanka" na rozdzielaczu macie tylko sprezyne czy cos jeszcze bo u mnie jest sprezyna i z 3 podkladki i czwarta jeszcze z 3mm i cisnienie 150bar na wyjsciu. Nowa pompa zssr i wyrzucilem wszystkie podkladki bo nowa pompa a tu zonk wszystkie musialem wrzucic z powrotem i tak podnosnik dziala super ale z obrotem pluga jest problem na malym cisnieniu... i zastanawiam sie czy nowej sprezyny nie kupic
Jak zawór wykiełtany to i nowa sprężyna nie pomoże.
Co masz na mysli wykielatany? Odkrecalem tylko ta szklanke to jest kulka grzybek i sprezyna i stos podkladek. Tam glebiej w zaworze jest cos co sie jeszcze moze popsuc?
wieczne nic nie jest, jak masz wydarty od oleju zawór, to choćbyś założył sprężynę mocniejsza i kilo podkładek to i tak nic nie da. musisz rozebrac i przyjrzeć się.
A idzie gdzieś dostać nowy bo ja mam ten problem, że zawór skończył żywota
Witajcie ja u siebie w rozdzielaczu mam taki problem odwrotnie niż większość hydraulika zewnętrzna działa bez zarzutu ale podnośnik już nie. Pompę mam zmieniona na 'ruska" ciśnienie ok 175 bar na wyjściu ale podnośnik ma problem unieść zestaw upr siew pusty już nie mówię pełny. Nawet na złożonym hydropaku. Kiper hydropak nawet maszt od wózka widłowego nie ma problemu. Zajrzałem dziś do zaworu wyczyściłem go ale dalej efekt taki sam gdzie jeszcze szukać przyczyny?
wytarte uszczelniacze siłownika w plecaku albo ci pod plecakiem łączenia puściły i ciśnienie ucieka bokiem ale raczej to będą wytarte uszczelnienia siłownika jak reszta hydrauliki działa
A podniesioną maszynę trzyma czy opuszcza ?
Na ten przykład w moim knurze podniesiona maszyna opada, im cieplejszy olej tym szybciej. Próbuję się zebrać w sobie, żeby to ogarnąć, ale zawsze któryś klamot wymaga ważniejszej interwencji. Tym bardziej, że o wiele ważniejszą interwencją jest wymiana pompy hydrauliki.
Podniesiona trzyma nic nie puszcza ostatnio stał 2 tyg z podniesiona maszyna i nawet na cm nie opadł
to uszczelniacze trzymają
a zauważyliście że jak są same ramiona to opadają a jak jest coś zaczepione to już nie opadnie ani grama
U siebie zastanawiałem się podłączyć sekcje od podnośnika pod drugą ale nie uda się to że zgledu że do podnośnika są rurki a nie węże...
Podkręć mu ciśnienie na 200 bar. Pompa ruska jaką jest ta na większe ciśnienie do 200 bar?
to uszczelniacze trzymają
a zauważyliście że jak są same ramiona to opadają a jak jest coś zaczepione to już nie opadnie ani grama
Zapewne zamki hydrauliczne lepiej trzymają gdy jest parcie oleju.
Tylko pytanie czy skoro zewnętrzna działa to zwiększenie pomoże dla podnośnika?
tomek 323 napisał/a:to uszczelniacze trzymają
a zauważyliście że jak są same ramiona to opadają a jak jest coś zaczepione to już nie opadnie ani gramaZapewne zamki hydrauliczne lepiej trzymają gdy jest parcie oleju.
no też tak myślałem
Tylko pytanie czy skoro zewnętrzna działa to zwiększenie pomoże dla podnośnika?
Sprawdź to sie przekonasz
pewnie sworzeń się wysuną u mnie cały plecak rozwaliło i 350 zł poszło się je.......
Oringi na zaworach u dołu lub sekcja padła
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problem z rozdzielaczem
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo