10,801

Odp: GG FORUMOWE

https://sklepdlarolnika.pl/pl/c/Silowni … uliczne/97

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

10,802

https://allegro.pl/oferta/cienki-silown … 8601918167
https://allegro.pl/listing?string=si%C5 … t-1-5-0207

10,803

Dziekuje Panowie, ale...
Brachol ma w swoim lely do otwierania silowniczek malusi-tloczysko ma 8mm średnicy, cały cylinder ma fi gdzieś 25mm, skok że 100mm i pięknie mu działa. Chetnie taki przytulilbym w rozsadnej cenie. Chyba najbliżej do tego chyba jest ten od mtz.
Ile może kosztować stworzenie takiego siłownika? Tu w Tucholi jest pełno artystów od hydrauliki, tylko czy warto im zawracać gitarę..?

Kompletny noob w temacie Fortschitt

10,804 Ostatnio edytowany przez przemo (2020-02-20 01:59:16)

Nie wiem czemu, ale nie uśmiecha mi się siłownik z 8mm tłoczyskiem... Podpatrz u kogoś kto ma jakiegoś starszego amazone i zrób z siłownikiem i sprężyną jak podałeś w linku, ten od Brzeg-a, tylko musisz jeszcze wkomponować zawór kulowy hydrauliczny przy szybkozłączu (bo jak bedzie rozdzielacz w ciągniku przepuszczał to Ci otworzy rozsiewacz w czsie załadunku) i będzie ok smile

10,805

Właśnie dlatego nie chciałbym ze sprężyną. Chciałem wyeliminować to odwracanie się i sięganie po wajchę zasuwy A ze sprężyną i zaworem za węży to czekaloby mnie to samo. Odpada

10,806 Ostatnio edytowany przez androl (2020-02-20 03:04:05)

Jaka wajcha zasuwy ? Wajcha to sekcji rozdzielacza ciągnika, w jedną stronę zamyka siłownik, w drugą sprężyna ściąga siłownik.
Aha że niby cały czas zamykać zawór, ja tego nie robię i nawozu jeszcze nie zgubiłem.

10,807

Do siewnika Amazone za siłownik co ma ze 3 cm wysuwu dałem 250 zł i nie protestowałem...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

10,808

Cena tych cienkich zabójcza

https://www.olx.pl/oferta/silowniki-hyd … 7e8d02e1e7

10,809

androl napisał/a:

Jaka wajcha zasuwy ? Wajcha to sekcji rozdzielacza ciągnika, w jedną stronę zamyka siłownik, w drugą sprężyna ściąga siłownik.
Aha że niby cały czas zamykać zawór, ja tego nie robię i nawozu jeszcze nie zgubiłem.

Zawór tylko na czas załadunku, bo ciepły olej+przepuszczający trochę rozdzielacz+mały siłownik=powolne otwarcie, chyba że siłownik jakiś grubszy to też zaraz się nie otworzy.

10,810

przemo napisał/a:
androl napisał/a:

Zawór tylko na czas załadunku, bo ciepły olej+przepuszczający trochę rozdzielacz+mały siłownik=powolne otwarcie, chyba że siłownik jakiś grubszy to też zaraz się nie otworzy.

Tu zgoda.

10,811

Do załadunku i transportu nie musi być zaworu wystarczy mechaniczna blokada.
Rozdzielacz puszcza.......... zawór też może.....

10,812 Ostatnio edytowany przez przemo (2020-02-20 18:51:49)

Jak dawno temu kupiłem amazone za-f to miał założony przy szybkozłączu zawór, na początku zastanawiałem się po co, ale potem się domyśliłem. Zawór nie wygląda młodo, ale nie przepuszcza... ja sieje C360, zawór zamykam z siedzenia ciągnika, wole zawór jak blokade...

10,813

Co to się wyświetla na czerwono?

10,814

Forum kaput?

10,815

Syn mówi że właściciel strony musi kupić to coś, inaczej strona będzie usunięta.

10,816

Szkoda będzie jak forum kaput. Fajnych ludzi się poznało. Pozd

Leszek   dla kolegów'

10,817

No to kapelusz i zrzuta

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,818

Popieram

10,819

Nie no forum musi zostać. Ile i do kogo?

10,820

Rozmowy trwają dam znać co i jak

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty