Odp: GG FORUMOWE
https://sklepdlarolnika.pl/pl/c/Silowni … uliczne/97
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 539 540 541 542 543 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
https://sklepdlarolnika.pl/pl/c/Silowni … uliczne/97
Dziekuje Panowie, ale...
Brachol ma w swoim lely do otwierania silowniczek malusi-tloczysko ma 8mm średnicy, cały cylinder ma fi gdzieś 25mm, skok że 100mm i pięknie mu działa. Chetnie taki przytulilbym w rozsadnej cenie. Chyba najbliżej do tego chyba jest ten od mtz.
Ile może kosztować stworzenie takiego siłownika? Tu w Tucholi jest pełno artystów od hydrauliki, tylko czy warto im zawracać gitarę..?
Nie wiem czemu, ale nie uśmiecha mi się siłownik z 8mm tłoczyskiem... Podpatrz u kogoś kto ma jakiegoś starszego amazone i zrób z siłownikiem i sprężyną jak podałeś w linku, ten od Brzeg-a, tylko musisz jeszcze wkomponować zawór kulowy hydrauliczny przy szybkozłączu (bo jak bedzie rozdzielacz w ciągniku przepuszczał to Ci otworzy rozsiewacz w czsie załadunku) i będzie ok
Właśnie dlatego nie chciałbym ze sprężyną. Chciałem wyeliminować to odwracanie się i sięganie po wajchę zasuwy A ze sprężyną i zaworem za węży to czekaloby mnie to samo. Odpada
Jaka wajcha zasuwy ? Wajcha to sekcji rozdzielacza ciągnika, w jedną stronę zamyka siłownik, w drugą sprężyna ściąga siłownik.
Aha że niby cały czas zamykać zawór, ja tego nie robię i nawozu jeszcze nie zgubiłem.
Do siewnika Amazone za siłownik co ma ze 3 cm wysuwu dałem 250 zł i nie protestowałem...
Cena tych cienkich zabójcza
Jaka wajcha zasuwy ? Wajcha to sekcji rozdzielacza ciągnika, w jedną stronę zamyka siłownik, w drugą sprężyna ściąga siłownik.
Aha że niby cały czas zamykać zawór, ja tego nie robię i nawozu jeszcze nie zgubiłem.
Zawór tylko na czas załadunku, bo ciepły olej+przepuszczający trochę rozdzielacz+mały siłownik=powolne otwarcie, chyba że siłownik jakiś grubszy to też zaraz się nie otworzy.
androl napisał/a:Jaka wajcha zasuwy ? Wajcha to sekcji rozdzielacza ciągnika, w jedną stronę zamyka siłownik, w drugą sprężyna ściąga siłownik.
Aha że niby cały czas zamykać zawór, ja tego nie robię i nawozu jeszcze nie zgubiłem.Zawór tylko na czas załadunku, bo ciepły olej+przepuszczający trochę rozdzielacz+mały siłownik=powolne otwarcie, chyba że siłownik jakiś grubszy to też zaraz się nie otworzy.
Tu zgoda.
Do załadunku i transportu nie musi być zaworu wystarczy mechaniczna blokada.
Rozdzielacz puszcza.......... zawór też może.....
Jak dawno temu kupiłem amazone za-f to miał założony przy szybkozłączu zawór, na początku zastanawiałem się po co, ale potem się domyśliłem. Zawór nie wygląda młodo, ale nie przepuszcza... ja sieje C360, zawór zamykam z siedzenia ciągnika, wole zawór jak blokade...
Co to się wyświetla na czerwono?
Forum kaput?
Syn mówi że właściciel strony musi kupić to coś, inaczej strona będzie usunięta.
Szkoda będzie jak forum kaput. Fajnych ludzi się poznało. Pozd
No to kapelusz i zrzuta
Popieram
Nie no forum musi zostać. Ile i do kogo?
Rozmowy trwają dam znać co i jak
Strony Poprzednia 1 … 539 540 541 542 543 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo