Odp: Wiosna 2020
No chyba, że się z żoną solidaryzuje to wtedy Haczkol DUO
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No chyba, że się z żoną solidaryzuje to wtedy Haczkol DUO
Kto dal juz azot na rzepak?rozrzucilem mg s k i mysle co dalej???
Prognozy długoterminowe mówią że w moich stronach marzec może być chłodniejszy od lutego. Mówią też u nas że " nie s*aj ogniem bo se dupę poparzysz ". Osobiście jeszcze czekam, zięć posiał, wiadomo młody długo napięcia nie wytrzyma
Dla zachodniej Polski to przyśpieszenie że od 15.II było potrzebne.
Co bedzie to bedzie, dzisiaj kończe zboża.
Jakbym mial saletrosan siarczan albo poli21 rsm to bym sial na pewno ale 34n troche mam mieszane uczucia.
daje 34
Zacząłem zboża. Sieję saletrosan 30. Dziś pauza bo wieje ostro...
Obserwuję prognozy dla Europy i jeszcze wczoraj nie było widoku na jakieś konkretne mrozy nawet w europejskiej Rosji. Dziś już widzę szansę że w ciągu 7 dni może się wszystko zacząć odmieniać......
ja kizeryt rozsieje na dniach, moze jutro, ale z N nie spieszno mi
Obserwuję prognozy dla Europy i jeszcze wczoraj nie było widoku na jakieś konkretne mrozy nawet w europejskiej Rosji. Dziś już widzę szansę że w ciągu 7 dni może się wszystko zacząć odmieniać......
Można wiedzieć według jakiej strony internetowej się sugerujesz? Zastanawiam się czy siać już owies. Talerzowałem dzisiaj poplony i miejscami się kurzyło. Jechałem wczoraj od Zgorzelca, ludzie na całego uprawiają i sieją.
W sumie nic się nie zmieniło. W ciągu 7 dni może coś się zmienić....
Owies. w mojej okolicy samosiewy owsa są większe od pszenicy, żyta i mają się dobrze.
Siej...
Dziś czytałem żeby nie siać gęściej niż 300szt na m2
W normalnych latach św pamięci sąsiad siał w lutym jak odwilż przyszła więc w tym jak najbardziej można.
Ja siałem we wrześniu łąkę i jako roślinę osłonową dałem owies. Byłem zobaczyć dwa dni temu czy da radę wjechać z nawozami (nie sprawny jest tam drenaż i wybija wodę ) owies ma 15cm liście grube i zielone tylko tak jakby skrócone o połowę pewnie złamały się i zaschly końcówki. Ciekawi mnie czy znacznie się kłócić jak przyjdzie ocieplenie.
Z jakich prognoz korzystasz?
https://en.meteox.com/en-gb/gfsforecast … emperature
http://mapy.meteo.pl/
Model GFS jest najdłuższy
Czyli, że za 2 tygodnie trochę pomrozi A potem już +10°C? Czyli idealnie teraz azot na rzepak A za dobre 2 tygodnie jak będzie cieplo to bede akurat dostępny...
W normalnych latach św pamięci sąsiad siał w lutym jak odwilż przyszła więc w tym jak najbardziej można.
Ja siałem we wrześniu łąkę i jako roślinę osłonową dałem owies. Byłem zobaczyć dwa dni temu czy da radę wjechać z nawozami (nie sprawny jest tam drenaż i wybija wodę ) owies ma 15cm liście grube i zielone tylko tak jakby skrócone o połowę pewnie złamały się i zaschly końcówki. Ciekawi mnie czy znacznie się kłócić jak przyjdzie ocieplenie.
Był taki rok, że siałem pszenicę po owsie, a zbierałem mieszankę, był taki rok, ale teraz chemia lepsza i poradzi.
W weekend posieję owies.
Czy ktoś ma pomysł czym zwalczyć przetacznik perski w rzepaku, teraz na wiosnę?
Na jesień opryskalem 0,3l navigator + 1,5l jakiegos metazachloru i miejscami zostalo go bardzo duzo...
Glifosat😀.
Wolałbym żeby rzepak został 😉 garczka/haczka też odpada 😛
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo