Odp: E-512
a jaka ma wydajnosc ten kombajn i inne forschriity (nie znalazlem na forum)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E-512
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a jaka ma wydajnosc ten kombajn i inne forschriity (nie znalazlem na forum)
Wydajność :hmmm: zależy od zboża, słaby jęczmień można zrobić w 40 min hektar, a mocne pszenżyto zajmie ci nawet półtorej godziny, zależy wszystko od układu pola, organizacji wyładunku zboża, wielkości (wysokości) słomy, umiejętności kombajnisty. Średnio można przyjąć 1 ha/godz. Takie jest moje zdanie, jeśli ktoś robi inaczej to proszę opowiedzieć :beer:
tnę 2 no a jak bardzo dobre zboże to 1 ale na przyśpieszaczu. Pas stary czasem się ślizgał, ale nowy to nie. No nie można jeździć jak głupi. trzeba nie raz cofnąć lub zwolnić
Ja jadę 1 biegiem ( na przyspieszaczu ) tylko na dużych górach i bardzo gęstym zbożu a tak to 2 i przyspieszacz . Hektar da się zrobić w 45 minut, ale średnio przyjmuję godzinę na hektar.
no to musze zainwestowac w nowy pas spaner naciągniety na max a i tak niekiedy sie oslizgnie min skruciłem jedne ciegno i juz była poprawa mam pytanko ile kosztuje nowy pas
dzieki tatko w przyszłym sezonie zainwestuje w nowy w mój f512 i pojade na dwójce z systemem kerks hehe moze nawet zrobie rekord okrązenia:walka:
A teraz wyścigi^^
Heh;D
Kamil2610
ładną masz tą 512, rzadko są takie spotykane a tak wogóle to jest jakaś exportówka? bo w zwykłej 512 to w kabinie jest chyba trochę inaczej
Dobrze lukasz565 myślisz Jest to exsportówka sprowadziłem ją ze Szwecji , a co do kabiny to jest ona wyciszona i ma oryginalnie zamontowany zegar pokazujący prędkość jazdy .
A nie grzeje wam się wasza 512? Mi po godzinie koszenia gotuje wodę. Chłodnicę mam wstawioną większą, myję ja codziennie karcherem. Może to wina mechaniczna?
I może jeszcze jedziesz kosić z mkrą chłodnica życze powodzenia.
Mój sprawdzony sposób wymontować chłodnicę na jeden dzień zamoczć w wodzie później wymyć myjką i codziennie przed wyjazdem w pole przedmuchać spręzonym powietrzem w razie potrzeb y jeśli sie mocno kurzy powtórzyć na polu żadnego gotowania sprawdzone i polecone.
Sprawdź dobrze tą chłodnice czy nie ma kamienie bo że większa nie musi znaczyć że lepsza,jeśli chłodnica dobra to sprawdź czy termostat dobry a najlepiej to żeby go wymontować na czas naprawy,dalej zostaje tylko wirnik w pompie wodnej bo one lubią zgnić.
Zero wody!!!!! Tylko powietrzem .
A może masz zakamienioną chłodnicę wtedy czyszczenie z zewnątrz nic nie pomoże, sprawdź czy wężyk pomiędzy pół bloczkami nie jest zatkany, może mieć jeszcze uszkodzoną pompę wodna przerabiałem to w zt 323 ( po prostu łopatki wirnika rozleciały się )
Ha podczas mojego pisania kolega mnie ubiegł
Ja codziennie przedmuchuje chłodnicę sprężonym powietrzem i trzeba pamiętać o czystej osłonie na chłodnicy bo jak ją zalepi to nawet nowa chłodnica nie pomoże.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E-512
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo