wojtas napisał/a:pomalutku poczkamy zobaczymy mam nadzieje że dario zda relacje z orki tym cackiem i niech mu się go ciąga jak najlepiej ja mu nie wróg
To zdaję relację z orki tym patentem
2 ha w 2,5 godz. wg. licznika 2 mtg i paliwa 25 litrów.
Biegów używałem kilka ale to nadal są testy i tak III-1 idzie ale trochę kopci i potrafi go przydławić, III-1 i półbieg byłby idealny ale przy nawrotach musiałbym kręcić kierownicą, podnosić pług, przestawiać go i na koniec przełączyć się na polowe żeby włączyć wsteczny, za skomplikowane. Gdyby pompa podnośnika nie była napędzana po przez 2 stopień sprzęgła było by fajnie, a tak używanie półbiegów jest upierdliwe. II-3 okazał się najlepszym biegiem, choć jest trochę za wolny, nudno tak jeździć na dłuższą metę ale cóż. Co do obrotów silnika to najczęściej w okolicy 1600, bywało i 1800, ale wtedy mam za głośno w kabinie
Orze się tym nawet dobrze, bardzo równo kładzie ziemię w porównaniu do klasycznego pługa, jutro wjadę w większe chaszcze i zobaczymy. Najgorsze jest się dogadać z podnośnikiem, nadal mnie nie słucha, ale może go opanuje, dziś nie chciało mi się już z nim walczyć.
I kilka fotek, ciągnik w tej chwili wygląda trochę nietypowo, ale nadal jest w wersji wyścigowej