Odp: Wiosna 2020
To *ujowa persepktywa... mam jeszcze druga dawke N do wysiania na zboże 😕
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To *ujowa persepktywa... mam jeszcze druga dawke N do wysiania na zboże 😕
Krzysiek, obudziłem się o 6 dziś. I tak jak napisałem. Na oknie dachowym było parę kropli deszczu. Zachmurzone było ładnie ale deszczu brak. Trudno.
W rzepak nie sypałem ostatniej dawki azotu i juz jej nie dostanie. Nie widzę sensu.
Ja mam 2,5 litra. 😄
U mnie coś popadało, ale nie wiem ile jeszcze popada. Coś podratuje na pewno i trzeba myśleć o drugiej dawce na pszenice. Rzepak dałem wszystko na raz i widzę że chce mniej kwitnać niż inne, także chyba na plus.
U mnie 0.5 l
W dwóch dawkach 1 litr
A u mnie tylko tyle co kurz na deszczomierzu zmoczyło... Litr to był by raj..
Kurz zmyło może 0.5l będzie .
Co do nawozu to jeśli jest wilgoć to ok ale jesli jej nie ma to szkoda pieniędzy ...
Rzepaki kwitną od piątku
Chłopaki powyżej to o 0.5 i litrze mówią na metr czy osobę?
Prognozy są takie że mogę przyjąć wyzwanie że wypiję tyle wódki ile spadnie wody na m2....
Przed chwilą spadła 1 kulka gradu na 1m2.
Rzepak ujedzie na 140 kg N ?
Do końca kwietnia chyba nie mamy co liczyć na opady , do tego ma być zimno...
Przed chwilą spadła 1 kulka gradu na 1m2.
Rzepak ujedzie na 140 kg N ?
Kiedyś jak były deszczowe lata to rzepaki miałem właśnie na azocie max 140kg i dawały od 2.7-3.3t tylko było deszczowo, teraz nie wiadomo czego się spodziewać na pewno nie cudów. Rzepaki już kwitnać chca, i może się okazać, że obędzie się bez oprysku na robala.
U mnie widać pojedyncze kwiaty.
Nic, co jakiś czas tylko grad i śnieg a wiało że mało łba nie urwało , no i wszędzie kurz
Hmmm właśnie przeczytałem to co pisaliśmy dokładnie rok temu...
Popada w połowie maja....
W maju to już pis-da (pizda),już wody brak
Prognozy są takie że mogę przyjąć wyzwanie że wypiję tyle wódki ile spadnie wody na m2....
Ja to bym się o porządną śliwowice założył.
Piotrek1990 napisał/a:Przed chwilą spadła 1 kulka gradu na 1m2.
Rzepak ujedzie na 140 kg N ?Kiedyś jak były deszczowe lata to rzepaki miałem właśnie na azocie max 140kg i dawały od 2.7-3.3t tylko było deszczowo, teraz nie wiadomo czego się spodziewać na pewno nie cudów. Rzepaki już kwitnać chca, i może się okazać, że obędzie się bez oprysku na robala.
U mnie 85% ma popękane łodygi, parę sztuk znalazłem ze w tych pęknięciach jest larwa chowacza. Co do azotu to jezeli 140 dostał na wiosnę a jeszcze nie kwitnie to nie ma strachu , powinno wystarczyc na 3.5 tony.
godz. 5.40 -5
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo