Odp: Wiosna 2020
Reszta kukurydzy zasiana.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Reszta kukurydzy zasiana.
Więcej wylałem w poniedziałek wody na żonę :satan: niż napadło u nas porażka kompletna pustynia :gun:
....sucho....................
Dziś widziałem żyto na piachach skręcone , nie dość że sucho to i zimno
Do mnie ludzie dzwonia inni pryskaja rzepaki nie wiadomo od czego.. Dzwoni znajomy i pyta czy rzepak na robala pryskałem. Mówię mu, że nie będę pryskał bo nie znalazłem nawet jednego. Nie ma szkodników i i tak ludziom nie dogodzi? :stu:
Za dużo pinidzy mają , galerie teraz pozamykane to chociaż na oprysk wydają
Może u kolegów pada deszcz gdzieś.??? Bo jak by sucho!
Wczoraj odkopywałem przyłacze żeby położyć dodatkowy kabel pod bramę i powiem że jeszcze u nas wilgoć jest. Jednak więcej jest jej gdzie nie było ruszane lub siane jesienia.
U mnie ostatni deszcz był 12 Marca. Jęczmień siany miejscami w błoto nawet nie wyszedł. Do tego totalnie ścięty na powierzchni ziemii mrozem. Krzysiek. U mnie wczoraj bylo -7 nad ranem. Weterynarz mówił, że u niego -8
-6, -4, ciekawe ile dziś będzie. No i sucho...
-6, -4, ciekawe ile dziś będzie. No i sucho...
Na waszych glebach u Ciebie i Karola susza jeszcze nie dokucza.
Mniej więcej od miesiąca zero deszczu , bezchmurnie , wiatr a nocami chłodno....
W poniedziałek wielkanocny spadło cale 2 mm a tak od ponad miesiąca nic.
U nas też jest jeszcze sporo wilgoci, jare ładnie podchodziły. W środę rano spadło ok. 0,9mm a tak to na przełomie marca i kwietnia 8mm że śniegu. Noce chłodne i w dzień pizdowaty wiatr z północy.
Wiosna 2020, wątek założony 3 miechy temu, więc powinno być już lato, a tu zima.
Gdzieś pada czy nie bo u mnie po jednym dniu uprawy pylica płuc murowana u kumpla w stawie woda opadła o 2 metry w stosunku do ubiegłej wiosny
Jo a ja właśnie po raz kolejny wyjąłem pompę ze studni bo wywala zabezpieczenie.... wirnik się blokuje odsyłam drugi raz na gwarancję. wróci za 2 tygodnie..... albo trzy bo święta majowe, wirus......... Trzeba wyjąć kasę na drugą bo mnie kurwica strzeli bo właśnie na dziś planowałem rozpocząć nawadnianie plantacji....
Ja tam zgłosiłem do ubezpieczyciela szkodę rzepaku po wiosennych przymrozkach . że popękany pozwijany itp łaskawie się dopiero jutro zjawią . gdzie już w rzepaku pozostały tylko widoczne pęknięcia na łodygach i rzecz jasna mniej kwiatostanów ... ciekawe co powiedzą ...??
Dopiero jutro?!
Ja jak swój zgłaszałem na początku kwietnia to dostałem odpowiedź że wiosenne przymrozki dopiero od 15 kwietnia. :stu:
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo