10,921

Odp: GG FORUMOWE

https://www.olx.pl/oferty/user/suld/

Gość ma sporo klamotów do forsza

Kompletny noob w temacie Fortschitt

10,922

Szukam przekładni z orkana jakby Ktoś miał do sprzedania to chętnie kupię.

10,923

A co z niej robisz?

10,924 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2020-05-01 23:39:34)

Grzegorz89 napisał/a:

Szukam przekładni z orkana jakby Ktoś miał do sprzedania to chętnie kupię.

mam ale z prasy polskiej

mdw

10,925

Mam problem z silnikiem MWM D325.4 , chodzi o układ zasilania , zbiornik i reszta był zasyfiony , wyczyściłem wszystko , założyłem nowy filtr paliwa , ręczna pompa podaje paliwo do wtryskowej ale na wtryski już nie podaje , kręcę rozrusznikiem i nic sucho.  Ciągnik dosyć długo stał , na początku odpalił ale po chwili zaczął się zapowietrzać i zgasł gdyż tak jak wspomniałem był zapaprany zbiornik i odstojnik , wypalił tylko paliwo z filtra.

10,926

Panowie potrzebuję o dmuchawy ssacotłaczacej jugosłowiańskiej. Ojciec kupił takie cudo i była podmieniona na taka z orkana. Yokoslaw zapodaj zdjęcie w wolnej chwili i cenę.

10,927

Grzegorz89 napisał/a:

Panowie potrzebuję o dmuchawy ssacotłaczacej jugosłowiańskiej. Ojciec kupił takie cudo i była podmieniona na taka z orkana. Yokoslaw zapodaj zdjęcie w wolnej chwili i cenę.

puść mi głuchego bo nie zapisalem numeru do ciebie to ci mmsem puszcze bedzie mi szybciej

mdw

10,928

Coś ktoś wie  na temat lub użytkuje opryskiwacze krukowiak goliat 4500 /21 m ,2006 rok pełen wypas sterowniki ,komputerki ,mapownik ,czy warto w to się pchać cena ok 15000 tys brutto

10,929

Jak za darmo

10,930

Panowie, marchew mi nie wschodzi dam jej jeszcze czas do końca tygodnia jak nie wzejdzie to trzeba przesiac tylko czym. Nawozenie poszło NPK 100/100/200 więc gryki prosa odpadają. Dorzucic jeszcze N i posiac kukurydze? wyjdzie jakis normalny plon z tak późnego siewu?

Rolnik z powołania:-)

10,931

A dlaczego nie marchew? Jeszcze jest optymalny termin.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

10,932

Kukurydza jeszcze da radę, jakies 240 fao spokojnie, ale poczekaj bo na ogródku też długo wschodziła nam marchew.

mdw

10,933

Ziemia się zaskorupiła i kiełkująca marchew się nie przebiła?

Kompletny noob w temacie Fortschitt

10,934

posiałem ok 15 kwietnia, była susza nie wschodziła 8 maja widziałem ze pojedyncze wyskakują, ale chwastu mnóstwo, bo nie robiłem doglebówki. Postanowiłem chwasty załatwić glifosatem dałem ok 1l/ha. po ok 5 godzinach spadło 14l deszczu. Wczoraj nie zauwazyłem żeby wschodziła, więc boje sie że deszcz wpłukał glifo i poparzył kiełki. Ziemia zaskorupiona jest to inna sprawa

Rolnik z powołania:-)

10,935

Glifosat doglebowo ? to nie patrzyłeś co się dzieje pod tą skorupą ?

10,936

Siej marchew ..... Na późny zbiór do końca miesiąca można siać spokojnie....

10,937

Glofosat doglebowo nie działa w ogóle sprawdzone w szkole na kwiatach nauczycielki wink
jak chcesz koniecznie zlikwidować coś glifosatem z gleby to odkopać korzeń przeciąć go i zanurzyć w butelce następnie i z nią zasypać na kilka dni.

10,938

Czym zwalczyć chaber w pszenżycie mającym liść flagowy? Mam tak na 7 ha...

10,939

Najtaniej tribenuron metylu.

10,940

W pszenicy jechałem w sobotę dokładnie Tribenuronem. Ten sam problem, po deszczu wyskoczył. Ale jest podflagówka...

Siły na zamiary zmierz....