Odp: Wiosna 2020
Ok 10 litrów łącznie z deszczu i śniegu. Śniegu było więcej niż w całą zimę. O 1.30 wszystko równo centymetrem pokryte i tak do 4 przeleżał.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ok 10 litrów łącznie z deszczu i śniegu. Śniegu było więcej niż w całą zimę. O 1.30 wszystko równo centymetrem pokryte i tak do 4 przeleżał.
U mnie od wczoraj wlało 30l łącznie odkąd zaczęło padać to będzie jakieś 62l
ja już po porannym lepieniu bałwana, dzieci zadowolone - żona mniej bo musiała zimowe ciuchy wyciągać, w pole nawet nie idę - zwłaszcza na truskawki które są w pełni kwitnienia.
-1,5 koło domu a w polu???
Dziwne wieczorem deszcz rano mróz...
5.5 litra. -2 rano. Dobrze, że od godziny 00.01 w poniedziałek polisy nabrały mocy urzędowej.... ja pierdziele.
15l i w maju łącznie 47. Padał śnieg ale przymrozków nie było.
20 l od wczorajszego wieczoru. Łącznie w maju około 40.
Czyli już nikt nie usycha?
Sąsiad usycha. Ale spokojnie 15 już w tym tygodniu więc się podleje pożądanie.
Czyli już nikt nie usycha?
u mnie wczoraj nic ale na poczatku maja spadło 38 l
U mnie jęczmień jary w pszenicy ozimej się wykłosił. Co do usychania... ilość opadów utylizowana na bieżąco przez rośliny. Samosiewy żyta wyrwać ciężko. A pod korzeniami sucho.
owies zaras do koszenia i nie trzeba bylo nawet pryskac na hwasty apropo pryskania kiedy to robicie bo unas gonia po polach to jest policja a w nocy to jak w nocy tylko mozna o co *** po ciemku
Robię wszystko po południu i bez problemu się wyrabiam, a uwierzcie mi mam małe kawałki. Wolę wieczorami niż użerać się z policja i ludźmi. O korzyści dla pszczół nie wspomnę. Widziałem dziś gościa w rzepaku przed 18.
ty grzesiek to zjaczy co od 18 do 6 rano czy jak u was patrza bo umnie niekturzy od 16 i to owies
gdzie nie ma kwiatów
Ludzi jada jak im się podoba. Ja robię popołudniami. Mamy kilku zawziętych i pilnuja, później policja i tłumaczenie. Gmina też ostro ciśnie, żeby o pszczoły dbać.
Czemu od 18 do 6 ? 50 ha na raz ? Pola blisko pasieki robię zawsze na końcu i przy zachodzie słońca, pszczoły nie mają zegarków. Reszta to staram sie patrzeć na wilg powietrza w prognozie i robić powyzej 65 procent. Rzepak na płatka zawsze po 20 i na spokojnie do polnocy te kilkanascie hektarów w kilkunastu kawałkach można zrobić. A co do pszczół to cała nagonka na rolników ma inne podłoże i nie ma nic wspolnego z naszą pracą. Notabene nigdy cała pasieka nie usiądzie na rzepaku na raz i od razu cały ul padnie.
Andrew wystarczy ze stracisz połowe pszczoły lotnej to o miodzie możesz zapomnieć.
Ja pryskam w ciagu dnia z wyjątkami po sąsiedzku kwitnąca plantacja lub na polu które pryskam cos kwitnie to wtedy w nocy. W zeszłym roku pryskałem jęczmień w ciagu dnia nic na nim nie kwitło to pomino tego ze pszczelarz mnie podkablował do PiORIN to mi nic nie zrobili.
Andrew wystarczy ze stracisz połowe pszczoły lotnej to o miodzie możesz zapomnieć.
Ja pryskam w ciagu dnia z wyjątkami po sąsiedzku kwitnąca plantacja lub na polu które pryskam cos kwitnie to wtedy w nocy. W zeszłym roku pryskałem jęczmień w ciagu dnia nic na nim nie kwitło to pomino tego ze pszczelarz mnie podkablował do PiORIN to mi nic nie zrobili.
I powinni za bezpodstawne wezwanie mandaty dawać.
Dajcie się zastraszać to jeszcze rok czy dwa i będziemy po nocach pryskać wszystkie uprawy.
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo