441

Odp: Narzędzia warsztatowe

Dużo osób wybiera Magnum, ja mam Tig-a z tej firmy i po pierwszych problemach które zostały usunięte na gwarancji już jest ok.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

442

No właśnie sie zastanawiam ile A i ile musiałbym dać za cos taniego, a nie szrota

Rolnik z powołania:-)

443

Ja mam magnuma snake 200 A ładnie idzie mało prądu bierze fajna lekka jest

Nie ma to jak FORTSCHRITT

444 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2020-05-20 02:37:28)

A czemu nie migomat?

445

Migomat ciężki i "nie lubi sparac rdzy" i droższy
a co powiecie o tym chinczyku?
https://allegro.pl/oferta/spawarka-inwe … 8545680630

446

Każda będzie spawać dopóki się nie popsuje.  Ale z tej mocy to połowę odejmij. Grube spawasz? To sobie odpuść.  A jak jakieś kątowniki i inne pierdoły to ta też da rade. O grubym zapomnij

Siły na zamiary zmierz....

447

do grubego mam jeszcze starą komunistyczną spawarkę ponad 300A jak dobrze pamiętam to 360

448

Swego czasu wyspawałem 3 tunele foliowe 7x30m Dedra 180A (spawanie cały dzień, dzień w dzień), ale jeszcze tą czerwoną i działa do dziś. Brachol niedawno sobie kupił też dedrę, ale teraz jest w niebieskim kolorze i strasznie na nią psioczy... 😕

Kompletny noob w temacie Fortschitt

449

https://allegro.pl/oferta/profesjonalna … NTViMTI%3D
zamówiłem tą okaże sie co warta

450

Pajej podejrzewam że będzie Ci potrzebna do drobnych robót zazwyczaj w miejscach poza warsztatem. Więc nie ma się co pytać tylko bierz. Brat ma chyba magnum 160a i elektrodami 3,2 elegancko się spawa. A wątpię że będziesz nią spawac przez 8 godzin non stop przez 6 dni w tygodniu

E 516 na części
Telefon 695 076 269

451

dokładnie jak piszesz

452

Wczoraj zamówiłem Magnum SNAKE 230 PROFI SOFT 230 A,  jak przyjdzie podzielę się opinią

453

Janusz M6040 napisał/a:

Wczoraj zamówiłem Magnum SNAKE 230 PROFI SOFT 230 A,  jak przyjdzie podzielę się opinią

Mam magnum snake 200 spawareczka nie do zaj...nia czwórką elektrodą normalnie spawasz.

454

Jak by ktoś coś wiedział o grubosciówce dyma8 to dajcie znać bo szukam. Może być też coś innego ale w dobrych pieniądzach

E 516 na części
Telefon 695 076 269

455

szukam sprężarki. Potrzebna będzie do pompowania kół, dmuchania kombajnu i czasami do malowania. Na co zwracać uwagę przy kupnie?

456

Żeby nie miała plstikowych tłoków big_smile

457

Kup jakiegoś wana 2 tlokowego wolnoobrotowego i myślę że posłuży, ale pewnie w 100% sprawną będzie ciężko kupić

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

458

mi trzeba prawie na już bo zniwa lada dzień a wiadomo jak przed zniwami z czasem

459

Pajej napisał/a:

Na co zwracać uwagę przy kupnie?

Na ładną kasjerkę albo jej córkę :beer:

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

460

Smarownica akumulatorowa to tylko Mil... Dew... czy może coś tańszego ktoś użytkuje i jest zadowolony.