161

Odp: Koronawirus z Wuhan.

lol:lol::lol::lol::lol:

162

https://demotywatory.pl/4991763/Polecan … -na-zakupy

163

Wszyscy zdrowi?
Do mnie dotarły takie fakty....
Wiadomo Polska to kraj w którym piłka nożna jest ważniejsza od wielu innych rzeczy ( wkurwia mnie to )
Kilka dni temu rozpoczęło się badanie piłkarzy, działaczy, trenerów....
Nie daleko mnie w Chojnicach jest taki klub "Chojniczanka" No i 50 osób skierowali na badania.
Pobrali im krew i szukali przeciwciał.  Przyszły wyniki i okazało się że kilkanaście osób ma przeciwciała. Nie trzeba być fachowcem by wiedzieć że przeciwciała to konsekwencja zarażenia. Dla pewności pobrali im wymazy z nosa i badali pod kątem obecnosci wirusa no i sa czyści.....  Dodam tylko na terenie powiatu chojnickiego był tylko jeden przypadek covid u pani z apteki.
Z rozmów ze znajomymi wynika że prawdopodobnie 1/3 z nas już to miała, a wirus w Polsce był już w styczniu... 
I z innej beczki
Śmiertelność w Polsce kwietniu 2018 34tyś, kwiecień 2019 33tyś, kwiecień 2020 30tyś.

164

nic dodać, nic ująć....

165

Znaczy się samo zdrowie 😂

E 516 na części
Telefon 695 076 269

166

Jak pisze Krzysiek, tak też twierdzą lekarze. W aptekach brak ludzi, zakłady pogrzebowe narzekają że mniej pogrzebów wink Wszystko wróci do normy gdy dzieci pójdą do szkół, ponoć to młodzi roznoszą najbardziej wszelkie choroby.

167 Ostatnio edytowany przez szs (2020-05-14 13:52:03)

Dokładnie. Mam 3 dzieciaków, w tym 2 przedszkolaków. Odkąd nie chodzą do przedszkola to nikt w domu nie zachorował. Żadnego kataru, kaszlu, gorączki itp. Fakt że samemu więcej uważamy żeby się nie narażać i żreć bardziej zdrowo i witaminowo, ale dla nas główne źródło zarazkow jest zamknięte

Kompletny noob w temacie Fortschitt

168

u mnie to samo, od zamknięcia szkół nikt z domowników nie miał nawet kataru. Dzieci i żona wróci to zaczniemy chorować.

gg 5118068

169

Jak zwykle w polszy działania po fakcie. Dzieciaki przyniosły w lutym jakiegoś wirusa z przedszkola rozłożył prawie wszystkich od tego czasu spokój. Powiedział bym że 50% mieszkańców już to miała. Teraz każą nosić maseczki i walą mandaty brak słów na to wszystko.

170

Jak u Was teraz wygląda sytuacja? u nas dzieciaki wróciły do szkół, ale niestety frekwencja tam jest bardzo niska. Ogólnie jakoś nie było sygnałów z naszej wioski, że ktoś miał wirusa

171

Ja od pewnego czasu myslę że ten wirus to przedewszytkim atakuje mózgi a nie  płuca....

172

u mnie na wsi kuzyna żona miała, jest pielęgniarką w szpitalu. Przeszła praktycznie bezobjawowo i wróciła do pracy. Przez 2 tygodnie mieszkała na piętrze a kuzyn z dziećmi na parterze.
Ludzie wracają do normalności. Od rana szukamy jakiegoś domku nad morzem na przyszły długi  weekend i wszystko pozajmowane. Wykonałem kilkadziesiąt telefonów.

gg 5118068

173

Tomex85 napisał/a:

Jak u Was teraz wygląda sytuacja? u nas dzieciaki wróciły do szkół, ale niestety frekwencja tam jest bardzo niska. Ogólnie jakoś nie było sygnałów z naszej wioski, że ktoś miał wirusa

U nas nauczyciele odradzali posyłanie dzieci.
Odradzali bo
dziecko od dziecka ma być 2 m
czyli szkoła pomieści 50% kaszojadów
Lecenie z materiałem przy takiej frekwencji???
U maluchów doszło by wywalenie wszyskich zabawek których się nie da zdezynfekować i trzymanie ich na "łańcuchu" co by nie było kontaktu a nie po to jest zerówka i przedszkole by takie rzeczy robić....
No i szkoła nie czynna. Są tylko konsultacje dla potrzebujących...

174

Krzysiek napisał/a:

Przecież nie powiedzą "zapraszamy" bo będą musieli przyjść do pracy. Nie ma dzieci, szkoła zamknięta, zostajemy w domu.

gg 5118068

175 Ostatnio edytowany przez androl (2020-06-05 17:40:22)

https://ciechanowinaczej.pl/artykul/kor … za/1010152
5 km ode mnie sąsiednia parafia. Sąsiedzi na tym odpuście byli, komunię przyjmowali, od tego rekolekcjonisty bez maski spoconego jakby za chwilę miał paść . Może być nieciekawie a zaczynało być już normalnie.

176

zorak napisał/a:
Krzysiek napisał/a:

Przecież nie powiedzą "zapraszamy" bo będą musieli przyjść do pracy. Nie ma dzieci, szkoła zamknięta, zostajemy w domu.

Nie można uogólniać.  Sąsiadka nauczycielka kota dostaje w domu.....
Zchęcią by wróciła ale do normalnej szkoły. Akurat uczy moją Ewkę. 1 klasa. Tu nie można mieć zaległości.....

177

androl napisał/a:

5 km ode mnie sąsiednia parafia. Sąsiedzi na tym odpuście byli, komunię przyjmowali, od tego rekolekcjonisty bez maski spoconego jakby za chwilę miał paść . Może być nieciekawie a zaczynało być już normalnie.

Ale to  grypa  nie ebola....

178

zorak napisał/a:

u mnie na wsi kuzyna żona miała, jest pielęgniarką w szpitalu. Przeszła praktycznie bezobjawowo i wróciła do pracy. Przez 2 tygodnie mieszkała na piętrze a kuzyn z dziećmi na parterze.
Ludzie wracają do normalności. Od rana szukamy jakiegoś domku nad morzem na przyszły długi  weekend i wszystko pozajmowane. Wykonałem kilkadziesiąt telefonów.

A może tu
Domki POD ŚWIERKAMI - LĘDZIN - Lędzin k/Niechorza ...www.domkipodswierkami.pl

179

Camping Klif Rewal

180 Ostatnio edytowany przez androl (2020-06-05 20:27:16)

Krzysiek napisał/a:
androl napisał/a:

Ale to  grypa  nie ebola....

https://ciechanowinaczej.pl/artykul/kor … ie/1010351