321

Odp: Wiosna 2020

Pajej napisał/a:

Andrew wystarczy ze stracisz połowe pszczoły lotnej to o miodzie możesz zapomnieć.
Ja pryskam w ciagu dnia z wyjątkami po sąsiedzku kwitnąca plantacja lub na polu które pryskam cos kwitnie to wtedy w nocy. W zeszłym roku pryskałem jęczmień w ciagu dnia nic na nim nie kwitło to pomino tego ze pszczelarz mnie podkablował do PiORIN to mi nic nie zrobili.

A ten pszczelarz wiedział, że Ty też jesteś pszczelarzem?

Kompletny noob w temacie Fortschitt

322

szs napisał/a:
Pajej napisał/a:

Andrew wystarczy ze stracisz połowe pszczoły lotnej to o miodzie możesz zapomnieć.
Ja pryskam w ciagu dnia z wyjątkami po sąsiedzku kwitnąca plantacja lub na polu które pryskam cos kwitnie to wtedy w nocy. W zeszłym roku pryskałem jęczmień w ciagu dnia nic na nim nie kwitło to pomino tego ze pszczelarz mnie podkablował do PiORIN to mi nic nie zrobili.

A ten pszczelarz wiedział, że Ty też jesteś pszczelarzem?

Tak, do PIORiNu powiedział że wszystkie swoje pszczoły wytrułem i teraz chce jemu wytruć...

Dzis wieje i to ostro a kolego z opryskiwaczem myk myk myk :stu:

Rolnik z powołania:-)

323

Dolało wczoraj wieczorem 26 l w połączeniu z silnym wiatrem. Za domem moment pojawiło się jeziorko w poprzek kilku działek, dziś rano tylko ziemia się błyszczy.

324

U mnie od wczoraj 4 litry. Dobre i to

Siły na zamiary zmierz....

325

U mnie od piątku codziennie trochę kropi kałuże nie pojawiają się ale zawsze coś. Saletrę dałem na łąki ładnie wynikła w glebę.

Pogoda jest taka a nie inną bo Wiesiek skosiła siano smile

Saletra Anwil w piątek była po 1000 brutto.

326

androl napisał/a:

Dolało wczoraj wieczorem 26 l w połączeniu z silnym wiatrem. Za domem moment pojawiło się jeziorko w poprzek kilku działek, dziś rano tylko ziemia się błyszczy.

Ehh... Mnie zawsze ominie... 5 litrów.

327

W piątek 25l a dzisiaj w nocy 7

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

328

Pawel21990 napisał/a:
androl napisał/a:

Tak do końca nie jestem zadowolony z tego deszczu, zbyt ulewny, sporo spłynęło. Trochę też położył najlepszych zbóż.

329

Przez weekend 22l

330

32 l dziś w nocy wlało

331

Przez maj spadlo 83 litry a od soboty godz 20 do wczoraj  rano w 3 opadach  nazbierało się 87 litrów.  Krowy na wybiegu mają sadzawkę.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

332

androl napisał/a:
Pawel21990 napisał/a:
androl napisał/a:

Tak do końca nie jestem zadowolony z tego deszczu, zbyt ulewny, sporo spłynęło. Trochę też położył najlepszych zbóż.

Dziś muszę podlewać warzywa.

333

U mnie  od nocy z soboty  na niedzielę  do wczorajszego  poranka 24.5 l

334

Ja standard 3 l.

Leszek   dla kolegów'

335

u mnie z 10 l

mdw

336

Dzis pojechalem t3 na pszenice a ona kwitnie w najlepsze.przejechalem troche fungicyd+magnez+cynk+insekt?ciekaw jestem czy nie wydarzy sie nic zlego.ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie oprysku kwitnacej pszenicy.???tj.własne bo ksiazki juz czytalem.

337

Sam fungicyd jak najbardziej można. Pozostałe rzeczy nie wiem...

338

jack napisał/a:

Dzis pojechalem t3 na pszenice a ona kwitnie w najlepsze.przejechalem troche fungicyd+magnez+cynk+insekt?ciekaw jestem czy nie wydarzy sie nic zlego.ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie oprysku kwitnacej pszenicy.???tj.własne bo ksiazki juz czytalem.

Kłos rozcinałeś i patrzyłeś czy kwitnie?

339

nic jej nie bedzie, a na pewno nie zaszkodzi

mdw

340

Pawel21990 napisał/a:
jack napisał/a:

Kłos rozcinałeś i patrzyłeś czy kwitnie?

Czyli myslimy podobnie-u mnie jak sa pylniki na wierzchu (a tak bylo)oznacza ze juz po kwitnieniu.ale w tym temacie literatura jest rozna.
Pozyjemy zobaczymy